www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Café Satan på Internytt
Skrivet av Internytt   
2005-08-27 02:55

Spörsmål till regeringen om X3M's Café Satan

Radio Extrems sommarprogram Cafe Satan har väckt en del rabalder under sommaren. Nu kommer Kristliga förbundets svenska organisation att lämna in ett spörsmål om programmet till regeringen.
I spörsmålet frågas bland annat vilka åtgärder regringen kommer att vidta för att stoppa programsändningar som innehåller opassande språkbruk och reklam för samhällsdestruktivt beteende.
Mot bakgrund av den senaste tidens ritualmord är det förvånande att Rundradion tillåts sända destruktiva program, anser de kristliga. Vidare anser de att språkbruket i Cafe Satan ger en dålig allmänbild av oss finlandssvenskar.

Det klavértramp som programmet Café Satan har åstadkommit är oacceptabelt och får naturligtvis inte upprepas, men för den skull skall inte hela radiokanalen ifrågasättas eller kritiseras, säger riksdagsledamot Ulla-Maj Wideroos till Internytt. Wideroos tycker inte heller att regeringen skall blanda sig i enskilda program eftersom det är Rundradions och radiokanalens ledning som ansvarar för det som går ut i etern.


Sandelin besvarar kritik mot Café Satan

Direktören för svenska verksamheten vid Rundradion, Ann Sandelin, tror att de upprörda reaktionerna på programmet Cafe Satan, som har sänts i Radio Extrem under sommaren, baserar sig på missförstånd.

Sandelin säger också att språkbruket till delar var sådant som inte bör förekomma i radio. Sandelin kommer inte att vidta några åtgärder med anledning av programmet, åtminstone i det här skedet.


Internytt- 02.08.2000

(Internet)


Senast uppdaterad 2005-08-27 04:19
 
 
Top! Top!