www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Brevet till Loffe
Skrivet av Öja-Gust   
2005-04-09 02:34


Bästa periodbroder!

Ber att få tacka för Ditt personliga brev som genom Öb:s förmedling kommit Öja-Gust tillhanda. Att man skulle vara “högtvärderad” får nog tas som en stor artighetsfras. Inte har det varit meningen att man skulle låta sig luras in i någon brevväxling. Men då vi Öjabor är artiga av oss och för artighetens skull och då det råkar vara Du Loffe, må man göra ett undantag och besvara Ditt brev. Vet inte riktigt var man skall börja.

Jag lever och mår bra och önskar dig detsamma. Öja-Gust har inte varit någon god och flitig brevskrivare. Under krigsåren var det ganska vanligt att soldaterna som tidsfördriv brevväxlade med flickorna här hemma. Det var nog många “brevväxlingsromanser” som slutat med giftermål. Öja-Gust försökte även under de här åren få till stånd brevkontakter, men med ganska klent resultat. Av en del fick man inte ens svar. Om man inte minns fel brevväxlade man en kort tid med en Terjärvflicka.

Redan den här tiden kände man en viss dragning till den vackraste orten i vårt land, som är Terjärv enligt vad Heimer påstår. Det var nog med Öja-Gusts brevväxling som med Kiiskas söndagsskola “hä tasmast fort bårt”. Man var väl inte så högt “värderad” på den tiden. Nu Herr Loffe har vi nog alla periodskrivare kört fast. Frågan är varför klär sig kvinnorna i bikini? Är det för att den dräkten är bekväm eller är det för att behaga oss män?

Vad man har väntat och också även Joel att “oldtimer” Matt som är så klok och livserfaren skulle komma med sina kommentarer. Nu framkommer det nog tydligt att det är en brist att vi inte har några kvinnliga periodskrivare. Var har vi nu Leena, Petronella och alla Kristinor? När det gäller att komma åt Öja-Gust tar de nog fort till pennan. Men när man är i behov att få upplysningar från dem, då håller de sig nog borta. Heimer ‘försökte komma med sin kommentar, men det blev ganska misslyckat. Han vill “trava” och söker sig för högt uppåt. Det är inte alltid så bra, som inbiten ungkarl ser han även det vackra hos en kvinna. Men ändå trivs han bäst ute i skogen, bland fåglar och träd och bland blommor och bin. Att han kände till en kvinnas idealmått var en överraskning. Det här hade inte Öja-Gust klarat av och är nu besviken då han fick veta att han är alldeles för “stäcko”.

Uppriktigt sagt Loffe kretsar Du i det långa brevet alldeles för mycket runt besvärligheterna där på Kerttunkylä dansplats. Man skall inte bara dra fram de mörka sidorna i tillvaron. Det finns också vackra, ljusa och trevliga upplevelser.

Kände du inte den där kvällen när det var damernas av någon kvinnlig ömhet och gemenskapskänsla och framförallt att vara omtyckt. Ett knep brukar jag använda när det är “kärvt” och när det är damernas, men det är Du Loffe inte i behov av. När det är “kärvt” och man sitter och “spänder me roko tur” och andra blir uppbjudna en efter annan, då brukar jag gå upp och sätta mig bland orkestermedlemmarna. Här syns man bättre och skall någon dam ännu bjuda upp är hon tvungen att ta Öja-Gust. Inte kan de ta någon av spelmännen för de måste ju fortsätta att spela.

Får nu sluta med brevet för den här gången för pappret håller på att ta slut. Hälsa alla där i Terjärv och Du är även själv hälsad. Men ännu en sak tror och misstänker Öja-Gust. När Du och fru Loffe kom hem från Kerttuankylä och det blev liggdags skyllde Du på sömnlöshet, men den där “lässtunden” kan nog ha berott på andra orsaker. Det är nog bäst för oss karlar att hålla oss på mattan. Om inte, kan kvinnorna lägga av och “paketera” för en kortare eller längre tid. Ja, då är det inte “nå skryft” för oss gubbar. Låt höra av dig när det passar.

Öja-Gust

Öb 02.08.1983


Senast uppdaterad 2012-03-23 23:19
 
 
Top! Top!