www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 21.07.1982
Skrivet av Loffe   
2005-04-25 10:44

Så har man då levat i den tron att det lugnat ner sig i vår kommun, men så kommer broder Jakob och blåser på den falnande glöden. Om “pusten” kom på eget initiativ eller på någon annans,anmodan kan göra det samma, huvudsaken verkar vara att hålla splittringstanken vid liv.

Det är besynnerligt att kommentaren kommer så sent. Jakob skriver att de två anförandena på kommundagen andades samarbetsvilja, och att andra än kronobybor hade haft skäl att lyssna därtill. Men så skriver han också att dessa tal helt gick förbi kommunmedlemmarna. Eftersom största delen av publiken bestod av centrumbor — är det då rätt tolkat att budskapet gick över huvudena på dem? För enligt Jakob satt vi terjärv- och nedervetilbor “demonstrativt” hemma. Kanske talen hördes av dem som mest var i behov av dem. Vill ännu påminna om att vi terjärvbor firade vår sportklubbs 70-års jubileum samma dag. Man skall ju hedra ålderdomen — i alla sammanhang.

Nu blev det inte som man tänkt sig med festen, skriver Jakob. Det är att hoppas att kronobyborna sköter sig bättre då det blir deras tur att åka ut till någon av utbyarna nästa år. Klart man kan gardera sig med att “tå int ti kom, så far int vi heldär”. Jag fick också själv inbjudan att hålla ett “festföredrag”, men jag avstod av giltiga orsaker.

Efter det att Jakob kritiserat oss “utbyyss” strör han rosor i de .egna leden. Klart att man skall berömma, men. för mycket av det hela kan få det att lukta. Samarbetsviljan sägs vara god i kommundelen, och till det kan man bara säga “et hä er höög tiid”. Få se om samarbetsviljan håller i sig om det blir kärvare tider, ekonomiskt sett.

Så blir det igen dags för allsångens vänner att justera stämbanden. I kväll onsdag blir det allsång vid hembygdsgården. Det är samma gamla gäng som drar det hela. Orkestern har denna gång fått förstärkning av Jussi och Jörgen som spelar i Husbandeth. Hemliga gäster kommer att både sjunga, tala, imitera, spexa och spela. Kaffe serveras av embygdsföreningens damer. Inget inträde tas, men det är fara värt att det uppbärs en kollekt för gott ändamål. Så kom med alla terjärvbor, emigranter och andra. Alla är välkomna att sjunga med.

På torsdagkväll ger Hörby Ungdomsorkester en konsert i Ungdomshemmet i Terjärv. Orkestern kommer under några dagar att besöka olika företag, samt spela på festivalen i Kaustby och på minifestivalen i Kronoby. På fredageftermiddag spelar ungdomarna utanför sparbankens huvudkontor. På lördagsefter- middag spelar och sjunger Sommarkyrkan utanför Terjärv Handelslag. Så det blir mycket sång och musik i Terjärv denna vecka.

 God fortsättning på sommaren.

 LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 13:36
 
 
Top! Top!