www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 05.05.1986
Skrivet av Loffe   
2005-04-25 13:56

Det gäller att slå till medan broder Gust “liggär i rapa” vid Ikalis hälsobad. Då har han ingen möjlighet att ge tillbaka, och sedan han kommit tillbaka minns han ingenting av det som framförts. I sin förra “avhandling” ville han ge sken av att han vid flera tillfällen försökt pigga upp mig med diverse artiklar. Största orsaken till denna generositet är nog att han vill försöka muta mig, så att jag skall hålla med honom i vått och torrt.

 Det att jag trots det är både sur och “prytto” gentemot Gust, är nog något som Gust fått om bakhasorna. Gust tolkar det som “pryttoheitä” genast då man smått kritiserar hans leverne på dansgolvet och i andra tamburstilldragelser som han så målande beskrivit i sina tidigare perioder. Det är inte så att jag skulle känna någon form av avundsjuka på Gust och för hans oemotståndliga dragningskraft till det motsatta könet. Det är honom välunnat att ha denna fina kontakt med damerna i sin omgivning.

 Det att jag går på Gust lite i överkant är att hans eskapader med främmande damer mer och mer börjar bli lika otroliga i sina äventyr, att han börjar bli lik baron Hieronymus von Münchhausen som råkade ut för de mest besynnerliga äventyr. Om Gust fortsätter på samma linje kommer han enbart att se kvinnor och ingenting annat.Har du Gust hört att det var en snickare som fick en dotter och han lät döpa henne till Carmen?

Även broder Heimer tycks bege sig ut på friarstråt “så fort som i byri tiid i meidspårä”. Heimer är som vanligt försiktig av sig och vill helst ut i marker som han själv trampat upp. Nu vill han ut med Emilia på naturstigen. Jag tror inte att den trolska Emilia är så feminin som namnet vill påskina. Kanske “hon” har bättre skäggväxt än både Heimer och jag har tillsammans. Jag tror nog att då Heimer, Emilia och Andreas af Långö skulle klä sig i mera ädla förkläden, skulle de nog bli en ny version av de tre musketörerna Atos, Portos och Aramis. Öja-Gust kunde sedan ta över rollen som d’Artagnan, den fjärde länken. Han var också specialist på kvinnorna, liksom Gust.

Jag vill i detta sammanhang framföra ett tack till dig Siw på Öb:s redaktion för att du tog upp frimurarna. Det verkar som om inte ens verksamheten skulle vara uppe till fri diskussion. Det var endast vår länsman som kände till saken. Det är förunderligt att han känner så varmt för någon form av hemlighetsmakeri, han som annars gjort sig känd för att ta det säkra för det osäkra. Men allting har väl säkert sin förklaring.

 På Runebergsdagen idag samlas terjärvpensionärerna igen till en träff i sparbankens klubblokal. En grupp av pensionärer som saknas fortfarande är de yngre pensionärerna, och dessa inbjuds speciellt denna gång. Under eftermiddagsträffen blir det bl.a. föredrag av en intressant person som väl känner till pensionärernas förhållanden. Vidare blir det musik och sång samt en trevlig frågelek. Alla gamla och nya pensionärer hälsas välkomna.

Undertecknad och säkert många till har blivit antastade av filippinskan under den senaste tiden. Hon tycks inte ge med sig så fort, så man får dras med henne en ganska lång tid. När Gust kommer hem skall jag fara och smitta ner honom. Då får han en filippinska som tar honom på knä.

 LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 13:34
 
 
Top! Top!