www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 29.03.1990
Skrivet av Loffe   
2005-04-26 11:39

Enda sättet att hålla periodskrivandet vid liv är att inte vila utan att hela tiden gå på i ullstrumporna. Antingen skriver man eller så låter man bli. För många verkar kanske dessa återkommande hembygdsrapporter torra och ointressanta, men för andra kan de bli en möjlighet, som i denna spalt, att puffa kommande evenemang på orten.

 Snart blir det dags igen att bli lurad. Men det förekommer inte enbart på första april utan man kan nog råka ut för det när, var och hur som helst. Något som säkert är sant sker nu på söndagen den 1 april. Då inbjuder nämligen Terjärv Damkör till en sångstund i Terjärv lågstadieskola. En konsert som går i den mera lätta stilen med sånger om nudister, ströget, friska vårvindar och om att ställa till med en roliger dans. Monica Byström ackompanjerar. På denna trivsamma sångstund som damerna lovar att det blir, får man sig också en kaffetår och sedan kan man delta i allsången efter bästa förmåga. Någon form av lotteri blir det också.

Det är nu för femte gången som damkören bjuder på en dylik sångstund. Kören kom till 1984 och som körens dirigent fungerar Stig-Gustav Forsbacka. I kören deltar 30 damer och de övar en gång i veckan. Kören uppträder vid olika tillfällen, på åldringshem, på julkonserter och julfester, samt på olika sångfester som anordnas. Så alla sångintresserade kan nu pricka in söndagskvällen den 1 april i sin almanacka.

 Medan jag är inne på sång kan det också nämnas att det blir en kyrkokonsert i Terjärv kyrka lördagen den 7 april. Det är sångaren Jan-Erik Nyholm från Närpes som kommer att framföra kända sånger. Jan-Erik Nyholm är en mycket känd kristen sångare och han är mycket önskad i bl.a. En gåva i toner. Kantor Alice Wikström deltar också i konserten. Detta blir också en kväll för den som vill lyssna till bra kristen sång och musik.

 För den som är intresserad av pilkning stundar det goda tider. Nu inkommande lördag den 31 mars blir det Terjärv mästerskap i pilkning på Vuojärvi sjön. En vecka senare den 7 april ges det igen en möjlighet att utöva sin hobby, för då blir det en ny tävling och då på Heimsjön. I den tävlingen kan också andra ortsbor delta och det blir i fyra klasser: allmän klass, damklass, klass över 55 år samt en klass för ungdomar under 16 år. Affischer om dessa tävlingar kommer  att sättas upp på strategiska platser, och annonser ingår i föreningsspalten.

I min förra period nämnde jag att föreningen Vi i Terjärv kommer att inbjuda till en diskussion om sommarens evenemang i Terjärv och att. den kvällen skulle hållas den 11 april. Tyvärr är tiden inte lämplig eftersom vi då redan befinner oss i påsk- och stilla veckan. Nu har det i stället blivit en ledig tid, inkommande onsdag, den 4 april. Till det tillfället inbjuds en eller två representanter för varje förening, organisation, intressegrupp som bar för avsikt att ställa till med någonting inkommande sommar. Där kan ni presentera era idéer, tider och vilka jippon det är fråga om. Sedan kan vi försöka “synka” det hela och försöka finna en lämplig lösning på hur vi kan marknadsföra det hela i bästa anda av kulturism. Närmare uppgifter om tillfället blir det i föreningsspalten några dagar före. Kom med alla ni som tänker “sälja Terjärv” i sommar.

 Sedan senaste period har jag också fått uppleva ett ungdomsdisco och allting är sig likt. Rökridån och decibellerna finns kvar. Ungdomarna skötte sig bra, likaså de något “åldersstigna” lambadautövarna Söderby-Helge och Drycksbäcks-Rolf.

 LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-27 07:40
 
 
Top! Top!