www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 04.02.1989
Skrivet av Loffe   
2005-05-03 13:36
Så blev man också denna vinter överrumplad av det alltför fort påkommande Forsbackaloppet inkommande söndag. Att delta i denna prestigefyllda kraftmätning utan en enda kilometer bakom sig kunde nog bli allt för betungande. Men säkert finns det andra som kommer att ställa sig på startlinjen. Slalomsäsongen har jag inte heller kommit i gång med trots att julgubben försåg mig med en ny utrustning. Men det kan ju inte bli en vinter utan några besök vid Kovasbacken.

 Ack, dessa överambitiösa socialdemokrater. Nu har man hållit på med att pussla om sina gubbar och gummor i ministerierna och i riksdagen. Den uppkomna situationen påminde mycket om då jag utfodrade mina hönor. Då jag kastade ut en brödbit sprang alla dit. Den ivrigaste kom ju först och började äta. För att de andra också skulle få någonting kastade jag ut en ny brödbit på en annan plats i buren och dit sprang då alla — till och med den som försökte sluka första biten. Hon kunde inte lita på att den egna biten var lika bra som den andra biten som kastades ut. Då kan ju en och var förstå hur det såg ut då. en brödbit hela tiden var i luften. Det blev ett springande hit och dit och man visste inte om man skulle svälja det man fått eller fortsätta att dregla. Det var nog tur att sossekarusellen fick ett slut, för ett tag var jag rädd att den socialdemokratiska yran skulle sprida ut sig över hela landet, och ifall sossarna hade tagit slut i riksdagskön till de höga posterna, hade de kunnat gå så långt med tiden att Plogman blivit talman. Kanske det varit lika bra.

Tack Gust för att du bad Elsa hälsa. Jag fick just genom henne veta att broder Gust nyligen har återkommit till fosterlandet efter en kortare dans- och romansturné till umeåtrakten. Allas vår kära broder hade där i gammal god stil kurtiserat med medhavda damer och någon popularitetssvacka tycks han inte ännu befinna sig i. Man hörde också vissa antydningar om att Gust blandat till det lite grand med kartläggningen av körrutterna och fört in damerna på fel väg. Något som damerna nu frågar sig är om det var den mänskliga faktorn, som spelade ett spratt eller om åldern börjar ta ut sin rätt. Det är nog orsak att i framtiden följa med vad Gust håller på med.

Inkommande tisdag, den 7 februari, lär det igen vara ‘feitisdaan”. Tänk vad åren och håren går. Igen har jag “hemsökts” av terjärvmarthorna som bett om en köttbit, och dessa marthor fortsätter på sin luriga linje då det gäller övertalning och att få sin vilja igenom. Ifjol störde de mig då jag höll på med efterrätten på restaurang Pärlan, men nu ringde de upp mig sent just före midnatt under bästa TV-sändningstid. De visste att då har jag inte varken ork eller tid att säga emot. Denna gång avgick ju också en viss Helena med segern, för överlag behärskar marthorna detta — både i mat- och pratväg.

Nu på fastlagstisdagen bjuds det på ärtsoppa,  våfflor och sylt för den som hungrar,  och det gör ju alla som tur är. Man kan komma till församlingshemmet antingen för att äta där eller så kan man ta ett ämbar med och bära hem det och  avnjuta det i hemmets lugna vrå.   Att för några tior få äta  ärtsoppa med  efterrätt lättar inte mycket på sedeltryckes i nutidens stinna plånböcker. Nu frågar sig kanske någon vad dessa pengar kommer att användas till? Bl.a. tänker marthorna skaffa en ny dammsugare till pensionärshemmet, något som säkert är välkommet. Ifjol blev det hundra par kaffekoppar till sportstugan. Så nästa tisdag blir det då att styra stegen till församlingshemmet och där hjälpa marthorna all hjälpa.

Fredagen den 10 februari får Terjärv besök av en världspianist, för då spelar nämligen polacken Waldemar Malicki i Terjärv skola. Skoleleverna i kommunen kommer också at få stifta bekantskap med honom, för han kommer också att besöka två skolor, högstadiet och Terjärv skola. Denne turnerande pianist lär plocka fram trettio pianokonserter ur minnet och vidare kan nämnas att han ackompanjerar solisterna vid den årligen återkommande Maria Callas-tävlingen i Milano. Detta besök blir verkligen någonting för varje musikälskare.

På söndagskvällen, den 12 februari, blir det ett besök av Svenska Kyrkans egen trubadur, Torkel Selin. De som sett på Sveriges TV minns honom från program som Gospelsånger, Café Sundsvall och Söndagskväll. Eller kanske någon hörde honom i Purmo kyrka i fjol. Den som inte sett eller hörs honom där, har säkert hörs några av hans sånger som finns på hans tre LP-skivor eller kassetter. Torkel han kunde inte komma till Forsas senaste sommar, men nu är han här.

För tillfället pågår en konstutställning på sparbankens huvudkontor. Under några veckor framåt finns det möjlighet att beskåda tavlor som målats av Henrik Särs. Det är inte fråga om tavlor som var med på utställningen för två år sedan.

 

LOFFE

 

Senast uppdaterad 2005-05-03 14:00
 
 
Top! Top!