www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 30.06.1987
Skrivet av Loffe   
2005-05-31 11:14
Månne sommaren äntligen har kommit? Så verkar det nästan då man ser sig omkring. Vädret har börjat visa sin bättre sida, trots att det är mera skugga än sol. Svenskregistrerade bilar visar att sverigefinländarna har kommit för att besöka släkt och vänner och säkert också för att ta del av sommarevenemang runt omkring i bygden.

Inkommande veckoslut blir verkligen intensiv för Terjärvs del. På lördagen blir det kronbröllop och på söndagen kan man börja med hembygdsfesten, sedan följa med ett maratonlopp och till sist avslutas helgen med att hurra fram TUS till en knapp men säker seger över GBK. Den som menar hinna med det ovannämnda hinner inte med så mycket annat den helgen.

Förberedelserna — eller närmaste bestämt — slutförandet av förberedelserna pågår som bäst vad gäller kronbröllopet. Men ännu är mera ogjort än gjort, varför talkokvällar anordnas veckan ut. Även jobb finns det dagtid, om någon lider av fritidssysselsättning. På torsdagskvällen blir det kransbindning vid sportstugan med början vid sextiden. Skaffarna samlas på fredagskvällen för potatisskalning och annat, och det sker vid bar Pärlan. Purpuridansarna övar även på fredagskvällen. Detta kronbröllop sätter verkligen talkoandan på prov. Hittills har man ännu inte tappat “andan”, men kippar efter luft gör man nog. Som tidigare nämnts så säljs biljetter i förköp i sparbanken, och det bör ännu betonas att man kommer snabbare in genom att ha en biljett. Annars kan man missa skålandet som inleder bröllopskalaset. Detta blir den sista perioden före bröllopet, varför man här och nu vill hälsa folk från nära och fjärran välkomna till detta kronbröllop, som blir som vi gör det till.

Dagen efter — och inte i negativ bemärkelse — blir det sedan storsamling vid hembygdsgården i traditionsenlig stil. Denna gång har broder Heimer skaffat fram en kvinnlig festtalare — Ann-Mari Häggman — som säkert kommer att ha mycket intressant att berätta. Sedan följer sång och musik av manskören och spelmanslaget. Men ett program i sig självt är mötet med vänner och bekanta som man nu får diskutera med. Efter denna fest får man ställa sig utefter vägarna i Terjärv och från första parkett följa med det sjätte maratonloppet i Terjärv. Banan har samma rutt som tidigare, så man kan inta sin plats från ifjol. Mera sport blir det vid sjutiden då TUS tar mått på gamla “terjärvlaget” GBK. Ettusen personer väntas till matchen, och för att det skall bli publikrekord fordras alla supportrars insats. Trevligt veckoslut!

LOFFE

 
 
Top! Top!