www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 04.04.1984
Skrivet av Loffe   
2005-05-31 11:15
Så lär vi då ha övergått till sommartid, vilket gjorde att vi genast fick mera snö. Men säkert kommer våren snart. Då man tänker på det politiska klimatet i kommunen, önskar säkert redan några att det fort skall bli höst och kommunalval. Det politiska ovädret har tack och lov hållit sig stabilt över “byllo”, men fronten håller säkert till hösten. Att ovädret skulle sprida sig längre ut i geografin tror inte meteorologen. Nu höll jag igen på att glömma att det inte är lämpligt för mig att bråka om politik, och då inte om kommunalpolitik i allmänhet, och om Åminne i synnerhet.

Vill man inte diskutera politik kan man gå ut och pilkfiska. Det kommer många att göra inkommande lördag, för då blir det pimpeltävlingar på Heimsjön. Deltagarna startar från Wiiks verkstad och får fyra timmar på sig att plocka upp en fångst som är värd att visa upp för domarna. Tävlingarna är indelade i en allmän klass, en klass för damer och en för ungdomar under 16 år. En startavgift tas, men i stället får man delta i en intressant tävling och kan vinna pris. En pimpeltävling är en verklig publiksport, därför skall folk ta sig ut på isen nu på lördag och där i fint solsken (får man hoppas) följa med då cirka 150 pimplare tävlar om den största fångsten.

Tisdagen den 10 april inbjuder Terjärv Sparbank terjärvpensionärerna till en andra pensionärsträff i sparbankens klubblokal. Förutom den vanliga frågesporten, blir det sång av Sten Nilsson, samt kaffe och dopp. En sak som tas upp är också pensionären i trafiken, och där kommer Sten att berätta om hur man skall “uppföra” sig i trafiken.

Torsdagen den 12 -april bjuds terjärvjordbrukare på en exkursion till Jakobstad, Kvevlax och Vasa. Det är lantmannagillet, ÖSP och Terjärv Sparbank som tillsammans med SOK arrangerar en endagsresa till tre intressanta fabriker. På förmiddagen besöks Värtsiläs fabrik i Jakobstad. Förutom rundvandring bjuds det också på förmiddagskaffe. Vid tolvtiden står Norcar maskinfabrik i Kvevlax i turen, och där äts också en lunch.

På eftermiddagen blir det besök på Vasa Ångkvarn som också bjuder - på eftermiddagskaffe. Ifall tid blir över görs ett besök på Kemiras fabrik. Förhandsanmälningar kan ringas in till undertecknad och de bör göras senast måndagen den 9 april. 50 personer ryms med, varför det gäller att meddela i tid. Det går att ringa även utom arbetstid. Den som kommer först till kvarnen får först malat, gäller också i detta fall. Vidjeskogs buss startar från Småbönders och kör via Kortjärvi, ifall anmälningar kommer därifrån. Bussen avgår sedan från sparbankens huvudkontor och kör via Hästbacka och Kolam beroende på om någon kommer därifrån. Denna exkursion är inte ämnad enbart för bönder utan även deras andra hälfter kan komma med, eller komma ensamma.

LOFFE

 
 
Top! Top!