www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 25.10.1980
Skrivet av Loffe   
2005-05-31 11:17
I morgon söndag finns det möjlighet för allmänheten att bekanta sig med barnträdgården. Mellan ett och fem är det “öppet hus” för dem som vill ta sig en titt på den stilrena exteriören och den hemtrevliga interiören. Samtidigt får man se hur väl allt är planerat för våra barn och vilka möjligheter till sysselsättning som det finns.

Det finns också tillfälle att få sig en kopp kaffe med hembakade kakor och annat gott som gjorts av bl.a. barnens föräldrar (läs: mammor — eller hur pappor?) Vidare anordnas ett lotteri där man kan vinna fina priser. Så alla barn och speciellt äldre, kom till barnträdgården på söndag och se hur det är att vara barn av idag. Man önskar att man vore barn på nytt.

De folkvald utsedd for fyra år framåt Men alla vi ”som blev över” skall inte falla i dvala för det. Vi skall inte glömma dem och de skall inte glömma oss. Eller som den oegoistiska gubben sa: Alla tänker på sig och ingen tänker på mig. SFP:s valspråk var “Nära dig” — så nu borde vi ta reda på hur nära mig och dig de verkligen är. Dessa våra valda går till sina sammanträden och efteråt får vi läsa ett referat i Öb om vad som behandlats, hur man röstade, vem som sa emot och vem som höll med. Men räcker det. Säkert finns det möjligheter för den verkligt intresserade att få reda på hur det gick på mötet. Men vi bortskämda människor vill bli serverade information. Någon sort av “presskonferens” skulle vara bra, för båda parter. En ömsesidig information vore något att tänka på.

Tio perioder framöver kommer denna spalt att innehålla en presentation av våra folkvalda i kommunalfullmäktige. Eftersom våra kandidater inte gick ut i pressen med varken bild eller text före valet, utan litade helt på ödet, finns det skäl att berätta lite mera om de tio. Idag står den första i tur.

Tuula Tellervo Furu föddes den 17 november 1943 i Vetil, och hennes släktnamn var då Kangas. Till yrket är hon sjukskötare. Hon är gift med Sven-Olof, 37, och familjen består av tre barn: Pia, 11, Tina, 10 och Tomi, 3. Eftersom hon arbetar inom sjukvården går också en stor del av hennes fritid till det, och då speciellt inom första hjälp. Övriga fritidsintressen är läsning och handarbete. Tuula kom med i fullmäktige år 1977, så nästa period blir hennes andra. Hon sitter också med i sparbankens förtroenderåd, samt är aktiv inom Röda Korset. Tuula ställde upp i fullmäktigevalet eftersom hon på så sätt skulle kunna påverka sjukvården inom kommunen.

Första gången hon ställde upp var av ren nyfikenhet, för att se vad det hela gick ut på. Vidare ansåg hon att det var viktigt att få en kvinna med från Terjärv. Tuulas viktigaste mål inom fullmäktige de kommande åren blir förbättring av den öppna vården, utveckling av hälsovården, åldringsvården och familjedagvården. Bäddplatsfrågan anser hon också vara viktig liksom planeringen och byggandet av ett allaktivitetshus i Terjärv.

 LOFFE

 

 
 
Top! Top!