www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 28.11.1992
Skrivet av Loffe   
2005-05-31 11:20
Julen ”öppnas” 

Det lider allt mer mot jul och snart grips de flesta av oss av någon form av stressbacill som gör att vi mister sinne för proportioner. Vi vill handla mer än vanligt, vi vill äta mer än vanligt, vi vill festa mer än vanligt och vi vill besöka kyrkan mer än vanligt. Det underliga är att vi ännu inte lärt oss att sprida det jämnt över hela året. Alltid skall julen “öppnas” på något sätt. Företagarna har sin julöppning torsdagen den 3 december med julgubbe och annat program.

Det har länge varit tradition inom åldringsvården i kommunen att hålla öppet hus både på Sandbacka och Terjärv vårdcenter. Sandbacka har redan haft sin dag och inkommande lördag, den 28 november, står Terjärv vårdcenter i tur. Mellan ett och fyra får besökarna ströva runt och bekanta sig med huset samt dess beboare. Det bjuds på gratis kaffe och hembakat i Klarasalen, samtidigt får man ett recept på köpet. Det ges också tillfällen till köp av patienternas egna handarbeten, och det som kommer in genom försäljningen används till vårdcentrets hobbyverksamhet. Det blir också lotteri. Under dagen bjuds det också på spelmansmusik med Småbönders spelmanslag. I fjol blev det en livlig dag med många besökare, något som man hoppas att skall upprepa sig även i år.

Inom några veckor hålls den planerade kulturmässan på hemslöjdsskolan i Terjärv. Hantverkare i Terjärv kan anmäla sig till mässan, men de bör göra det i god tid. Anmälningstiden går ut inom denna månad. Man kan anmäla sig till lärare Tom Djupsjöbacka som har hand om det praktiska tillsammans med övriga lärare och elever. Det har visat sig att det finns hantverkare på orten bara de frimodigt ville komma fram med vad de tillverkat. Ett synligt bevis för detta var den kulturmässa som hölls i Terjärv i juli 1990. Datum för kulturmässan är lördagen den 12 december.

På tal om kultur, så bjuder kommunen på ett digert program för sina medborgare. Utan att gå in på något speciellt så får jag hänvisa till det program som kommit till alla hushåll i kommunen. Där finns säkert något för en och var. Kulturveckorna pågår till 12.12, då ovannämnda kulturmässa står i tur.

LOFFE

 

 
 
Top! Top!