www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 08.11.1980
Skrivet av Loffe   
2005-06-02 13:49
Bästa Terjärvbo! Just nu när du läser dessa rader, säljer man slut på älgsoppan vid ungdomshemmet. Så om det ännu “kurrar” i magen på förmiddagen, så har du ännu en chans att på ett lätt sätt avklara matproblemet. Våra lokala Röda Kors-damer har överraskande nog tillrett en älgsoppa och den säljs mellan 10.00—13.00, så det gäller att raska på. Om köttet består av han- eller honkön, har inte avslöjats, men det garanteras vara gott. Så sök fram “sopptjippo” och skynda på. Resten av perioden och tidningen kan du läsa senare när du är mätt och belåten. Nog för att det är svårt att släppa tidningen ifrån sig sedan man börjat. Öb är den andra bästa tidningen efter den bästa — Det bästa.

 

Terjärv UF ber att få framföra en vädjan till de personer har gamla fotografier liggande i sina kortlådor och som berör ungdomsföreningens 85-åriga verksamhet, attde personer ville vara vänliga och sända korten till Greger. TUF håller nämligen på att uppgöra ett kortarkiv och för den skull behövs så mycket material som möjligt. Bra vore om fotografierna hade en medföljande text, så att man får en uppfattning om från vilken tid de är och vad de föreställer, De kort TUF inte får behålla i sitt arkiv returneras, sedan man fått kopior av dem. Hur skulle det vara med en mindre inventering?

4H håller sin höstfest i morgon söndag. Då blir det prisutdelning och alla medlemmar blir belönade på ett eller annat sätt. Samma dag föräras den aktivaste 4H-medlemmen sparbankens pris blir samtidigt årets Miniproducent. På höstfesten blir det även filmförevisning från sommarens klubbverksamhet. Vidare blir det lotteri, utställning av produkter samt servering. Både unga och gamla hälsas välkomna till höstfesten på Kyrkoby skola.

I dag presenterar vi Högnabbas representant i Kronoby fullmäktige, Frits Högnabba. Han föddes den 18 juli 1927 och är pälsdjursfarmare till yrket. Han är gift med Anna-Lisa, 46, född Högnabba. Paret har en pojke och två flickor, nämligen Rune, 21, Kerstin, 14 och Ulrika, 5. På sin fritid intresserar sig Frits för idrott, sång, musik och jakt. Han har suttit med i skattenämnden sedan 1965 och från 1977 har han en plats i idrottsnämnden. För närvarande är han med i grundskolrådet för Djupsjöbacka skola, samt i SFP:s lokalavdelnings styrelse Vidare har han varit styrelseordförande i Terjärv Frys Ab:s styrelse sedan starten 1972. Han är styrelseordförande i Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening, samt aktiv inom Högnabbabyahemsförening.

Orsak till att Frits ställde upp i fullmäktigevalet var att han var politiskt intresserad, samt att han uppmanades göra det. Den kommande fyraårsperioden vill Frits arbeta för ett allaktivitetshus i Terjärv, den öppna vården samt bäddplatsfrågan. Något som han önskar förbättra är den kommunala informationen till allmänheten, upplysningar om till exempel nämndernas medlemmar och budgeter, samt om, de kommunalanställda och deras arbeten.

LOFFE

Senast uppdaterad 2005-06-02 13:49
 
 
Top! Top!