www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 20.04.1987
Skrivet av Loffe   
2005-06-03 13:21
I spalter som denna med sitt låga publicitets- och nyhetsvärde kan man gott skryta emellanåt, och då man nu i efterskott tänker på TUS’ fotbollslag och deras utklassning av VIFK från vårt läns “huvudstad”, då kan man ingenting annat göra än skrodera mera än vad normalt är tillåtet.

Eftersom vasalaget räknats till de mest “olycksbådande” motståndarna, gav triumfen tussarna ett självförtroende som säkert håller i sig längre än vad vanan varit för landets hockeylag. Trots segern står laget med läderdojorna på jorden och svävar inte i det blå. På det sättet slår man också Unitas på bortaplan nu på söndag.

På tal om TUS och deras spel i division III, kan det meddelas att alla hem i Terjärv kommer att få ett matchprogram hemsänt i den egna postlådan. Med i kuvertet också en vänlig vädjan från fotbollssektionen om bidrag för att kunna hålla igång fotbollsverksamheten på orten. De bidrag som kommer in går till hela sektionen, så knatte-, dam- och herrfotbollen får nytta av understödet. Tack vare att man redan i knatteåren tränar fotboll spelar man nu också enligt våra förhållanden på hög nivå. I matchprogrammet finns också en tävling som pågår hela sommaren.

Då första majfirandet är i antågande vet man att då skall våren sjungas in och vintern sjungas ut. Så blir det också denna vår på många håll i vårt land, så också i Terjärv. Manskören har nu många år fått vårkänslorna i svallning genom en uppskattad utekonsert. Nu på första maj framför man igen sin välkända vårrepertoar i Terjärv centrum vid tiotiden och sedan åker mannarna snabbt till Småbönders där kören sjunger en timme senare. Det är att hoppas att våren då är “nöjaktigt” vårlik med sol och ljumma vindar, och inte bjuder på regn och rusk. Att ställa till någonting utomhus medför alltid vissa risker för vädrets makter visar inte alla gånger sin bästa sida.

Däremot får vädret vara hur som helst på kvällen samma dag, då körerna och orkestrar i Terjärv håller en vårkonster i den nya festsalen i Terjärv skola med början vid halvåttatiden. Med är då Terjärv Manskör, Terjärv Damkör, Småbönders Damkör samt Småbönders Spelmanslag och Terjärv Hornorkester. Om inte våren har kommit då hornorkestern klämmer i med marschen ”Våren är kommen” då är det inte mycket mera man kan göra för att påskynda vårvädret. Mera vårlikt blir det då manskören drar till med “Sköna maj” och “Sunnanvindsvalsen”. Ett osäkrare vårväder kan man däremot ana sig till då Terjärv Damkör framför “Till tonerna av ett klockspel i regn”. Småböndersdamerna förlitar sig också på vackert väder och en fin natur, eftersom de valt stycket “O vad världen nu är skön”. Även solister kommer framträda på kvällen. Bill Ravall tolkar Jussi Björlings bravurnummer “Sjung din hela längtan ut”, och det är väl också det som är meningen med hela konserten. Anki Högnabba framför ett stycke av Debussy på den nya flygeln. och Tea Strengell trakterarsamma instrument och spelar tre fria fantasier från 1700-talet. Publiken får också värma upp sig med några allsånger. Detta var endast plock ur det digra programmet som det bjuds på. Intäkterna från inträdet, serveringen och lotteriet blir en delfinansiering av den nyskaffade flygeln till skolan. Därför är det arrangörernas förhoppning att sång- och musikvänner från nära och fjärran tar tillfället i akt och genom sin blotta närvaro bidrar till den nya och efterlängtade flygeln. Vänner av sång och musik lovar dig en trevlig kväll!

Den som åkt via Kortjärvi under vintern har lagt märke till att den gamla byagården har fått ge vika för utvecklingen. Men så har också en ny byggnad vuxit ihop med en annan en bit därifrån. Efter mycket talkoarbete står byagården nu klar för att invigas. Högtidlig invigning blir det nu den 2 maj vid tvåtiden. Kommundirektör Gösta Svenfelt har fått äran att vara med på öppningen. Det övriga programmet består bl.a. av countrymusik, och sedan har marthorna sin del av programtiden. Intresserade inbjuds vanligen närvara vid invigningen nu på lördag.

Inga skaffare hörde tyvärr av sig den dag då förra perioden ingick i detta regionala dagblad. Ingen senare för den delen heller. Detta gör att några personer de närmaste dagarna efter förstamaj-svirandet kommer att gå lös på terjärvborna som finns i telefonkatalogen och ringa upp eventuella skaffare med de rätta egenskaperna. För att snabba på saken kunde personerna i det egna hushållet i förväg diskutera om man kan delta och vem som kan delta i så fall. När sedantelefonstöraren ringer på kan det snabbt avgöras om det blev napp eller om man hellre slapp. Ännu vet vi inte vilka bröllopsbestyr skaffarna kommer att få, men senare blir det samling då “rollerna” delas ut.

Med detta får man tillönska alla Öb-läsare trevlig första maj!

LOFFE

 
 
Top! Top!