www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 06.03.1982
Skrivet av Loffe   
2005-06-04 01:25
Orsaken till att jag återkommer i perioderna är att jag börjar bli orolig för min Öb-prenumeration. Tack och lov så har de ännu inte hunnit sudda mig ur rullorna, utan jag har hängt med som gratisprenumerant av bara farten, Man klarar sig ju inte utan Öb. Tidningen är lika livsviktig som Janssons frestelse och pyttipanna. Öb har varit bra nu en lång tid, men nu tänkte jag rådda till det igen. Nu kanske någon tänker att nu är den där typen lös igen, men det fäster jag mig inte vid.

Det är inte så lätt att sluta med skrivandet, trots att man ibland får “torrleido”, Inte ens broder Joel kunde bryta upp från Torggatan 26, trots att han enligt egen utsago skulle ha sagt upp sig. Men Joel är en stor tillgång för tidningen, för han kan vädra sig till intressanta nyheter på ett speciellt sätt. Måtte inte hans “väderkorn” avtrubbas av storstadens luftföroreningar.

Sedan jag skrev senast, har vi fått en ny president och en ny eurovisa. Vad gäller den första nyheten, så. måste jag säga att saken inte berör mig nämnvärt. Den andra nyheten däremot, gav mig stor tillfredsställelse. Den nya eurovisan och den raspiga sångaren visade att det ännu finns hopp för mig och andra mindre musikaliskt “bemedlade” att börja komponera och tralla själv. Jag har inte så. bångstyriga stämband som jag trott, och gehöret tycks vara OK. Den melodi som nu skall framföras (läs; avföras) i England, kunde lika gärna ha fötts i en arla morgonstund i tvätt och WC-rummet vid andra batteriet vid Nylands Brigad. Så lät det ungefär när några yrvakna “mullisar” strilade på plåten, några stönade på emaljpottorna, några gurglade, några rakade sig och svor, några lögade sig i tallsåpa och några sprättade med hängslena, och nu och då röt ett underbefäl till i falsett. Och allt detta skedde nästan unisont. Vi tycks lida av en kulturdepression för tillfället.

Vill ännu återkomma till veterandansen för en tid sedan i TUF-lokalen. Det var damernas afton. Och jag måste säga att nu får man läsa om hur Julio Iglesias fick Hesadamerna i trance under sitt Finlandsbesök, men det är inte att jämföra med Öja-Gust och hans sätt att tjusa veteranfruarna. Det verkade som om Gust också skulle vara veteran på detta område. Hur som helst var det en lyckad tillställning, och det visar att damerna är mera aktiva än männen. Detta är något för arrangörerna att beakta nästa gäng de ställer till en dans. Damernas skall det vara, det garanterar inkomst. Det är delvis också Öja-Gusts orsak till att denna period kom till. Han ville ha någon att “äntra” med.

Inkommande söndagskväll blir det en allsångskväll på UF-lokalen i Småbönders. Efter en lång paus blir det igen dags att damma av sånghäftena och harkla sig. Samma gubbar står för arrangemangen som förra gången, och hemliga artister antas komma. Småbönders Spelmanslag ställer också upp. Terjärv TV-l har köpt ensamrätten till bandningen av allsången. Därför gäller det att sätta på ordentligt med talk i nunan så man inte börjar “blänka till” mitt i sändningen. Kollekt kommer att uppbäras och tillfaller föreningen, så givmildhet efterlyses. Detta blir säkert en fin avslutning på “Småböndersdagarna”, som börjar på lördagen med Småbönders runt, och avslutas på söndagskvällen med Småbönders-strunt.

Sedan är det inte heller att förglömma parkloppet vid sportstugan inkommande tisdagskväll. Av denna orsak flyttar Terjärv TV-l sin sändningstid från tisdagen till någon dag, som senare meddelas: Vid senaste sändning och i tävlingen “TV-krysset” insmög sig troligen ett fel. Vid frågan nio lodrätt (sex bokstäver) var det fråga om countryartistens efternamn, ej förnamn. Efternamnet var samma som en stad i USA Detta som parentes. Därmed punkt.

LOFFE

 
 
Top! Top!