www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 09.04.1988
Skrivet av Loffe   
2005-06-04 01:27
Så har man igen firat en memmafri påskhelg med påskhäxor och påskbrasor. Enligt lastgammal sed klädde man sig väl så man tålde att stå uppställd ute i den ensidiga brasvärmen och glo in i elden och intresserad följa röken, samtidigt som man försökte minnas de brasor man tidigare varit med om. Variationen under åren blev kanske inte så stor, men det hade man inte väntat sig heller. Efter att ha stått i en timme vid den första brasan, åkte man vidare till branden i Kolam, där arrangörerna redan blivit halvt professionella påskbrasbrännare. Småbönders hann man inte med denna gång, men där stod säkert Heimer och mindes gamla brasor — ock kanske gamla flammor? Frågan är nu hur man skall orka vänta till nästa brasa?

Småbönders besökte man däremot på annadag påsk, då det bjöds på “Hopälhähoxvi”. Man hade ju hört en del om revyn via tidningar och djungeltelegrafen, men man blev nog imponerad av vad dessa ungdomar bjöd på. Nog har man varit med några gånger i Kerttusbyiji, men den uppbjudning det bjöds på vid kvällens första dans det var av sällan skådat slag. Vilket effektfullt inträde på  scen! De mera dansanta herrarna hann först, medan vissa andra typer svävade omkring som osaliga andar. Dansen tog slut och scenen var lika tom och ödslig som centrum vid midnatt. Verkligt fina typer — speciellt gillade man honom som snöt sig i kamratens kravatt. Så har Småbönders fina sångarförmågor. Överlag var revyn jämn och bra och ingen tycktes tvivla på sina repliker. Man får hoppas att det blir en fortsättning. Det kan också nämnas att en extra föreställning hålls inkommandesöndag den 10 april, så ännu hinner man skratta med.

Så lite om sommaren som är på kommande. I början av juni, eller närmare bestämt 3—5 juni kommer terjärvborna att få vara med om något speciellt — får man hoppas. Det som kommer att ske det veckoslutet avslöjas inte ännu, eftersom ingen än nu riktigt vet. Det enda som kan sägas är att terjärvborna bör hålla sig hemma och avvakta “närmare direktiv”.

Föreningen Vi i Terjärv planerar även denna sommar en turbotävling, ifall de som gick vidare i fjol och nya anmäler sitt intresse. Tidpunkten har slagits fast och det blir söndagen den 17 juli, ifall eftermiddagsvädret det tillåter. i år blir det också två klasser, en för Turbo HeMan och en för Turbo WoMan. De som gick vidare i Wo-Man-klassen var Siw YIäinen, Marit Kolam och Anita Bodbacka, medan Helena Hansson, Inger Widjeskog och Maj-Lis Kujala får stå över åtminstone detta år. De tre förstnämnda räknas redan ha accepterat en ny kamp, medan tre nya amasoner får anmäla sig. I HeMan-klassen gick foljande vidare: Lalle Broberg, Stig-Gustav Knutar, Harry Dahlvik, Folke Österbacka, Torolf Nygård och Bror-Erik From. Däremot får Alf Widjeskog, Carl-Gustav Skullbacka, Harry Byskata, Bengt Hästbacka, Heimer Furu och Bo Zittra hålla till på hedersläktaren. Nu behövs det sex nya män till som kan kämpa väl mot dessa sex “gamla”. De gamla räknas som anmälda och bör infinna sig den aktuella dagen. Turbo-kandidaterna bör anmäla sig senast den 30 april — efter det blir det handplockning och då går det inte mera att överklaga om man inte rymdes med.

Kristen sång och musik blir det i Terjärv lördagen den 16juli. Det avgörs först senare om det blir vid Forsas eller i kyrkan. Anmälningar kan redan nu inlämnas till undertecknad. Om det i nejden eller ännu längre bort finns personer som sjunger eller spelar kristen musik är det bara att anmäla sig. Tips om var dessa artister finns kan också meddelas, sedan tar arrangörerna Vi i Terjärv och Terjärv församling kontakt med föreslagna personer. Det är fråga om både solister och mindre grupper som kan sjunga och spela. Även instrumentalmusik önskas.

Så har man forskat vidare i namnet Teerijärvi och kommit till att det — åtminstone — finns på tio andra ställen i vårt land, varav alla är sjöar förutom två som också är byar. Så nu finns det ställen att besöka i sommar. Den som inte hittar, kan kontakta undertecknad. Men det är onödigt att kontakta undertecknad de två närmaste veckorna, för då är inte “Tärjär bäst i väädä” utan en kanarisk holme.

Tills dess, må så gott!

LOFFE

 
 
Top! Top!