www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 29.02.1984
Skrivet av Loffe   
2005-06-19 05:38
Så får man igen försöka repa sig efter presterade 0,5 mil på glidträna eller skidorna som de lär kallas. Då jag adderar kvällens "bragd" till tidigare stordåd i det vita spåret, visar slutresul­tatet att jag överträffat de uppställda målsätt­ningarna för göjemånad. Något som jag kan konstatera med stort nöje. Hittills ligger hela 3— 4 mil bakom mig — tack och lov för det. Tyvärr har inte konditionen stigit i takt med tiden, eftersom milen oftast tillryggaläggs i bilen. Då man skidar föryngras man. I början av januari kände jag mig som en trött 60-åring, nu känner jag mig som en pigg 60-åring.

Det är tur att man inte mera behöver använda fjä­derpenna då man skall skriva ner en period. Stavtagen känns ännu i armarna, och det skulle nog göra handstilen värre än den redan är. Annars var jag väldigt uppladdad inför kvällens 0,5-mil. Redan vid starten fick jag häng på Marja-Liisa II, och vi växeld­rog de första 3.000 metrarna. Ibland var hon före och ibland var jag efter. Till min fördel svängde hon in på ett stickspår, vilket gjorde att jag i lugn och ro fick ta igen mig utefter en mossig laduvägg. En kilometer senare svepte storlöparen Christer Forsberg förbi i ett huj. Jag erbjöd min person till draghjälp, men han hade inte tid att vänta på mig. Det sista sneda motlutet vid Broända tog nästan "sappi ur mi". Hur jag än försök­te, ville det "dra mi neer i måsaliidä". Då man har då­ligt smort och det är ett svårt före, borde man få "indexförhöja" sina kilometrar. Jag skidade 0,5 mil men i rättvi­sans namn borde jag få skriva 0,6 mil i häftet. De som för­står sig på dylik motionsform säger att man skall gå på så svetten lackar, men vad skall man göra när mån blir trött innan transpirationen loss­nar.

Så skrivs det i Öb om en maratondiskussion i Terjärv-TV, och att ett eventuellt världsrekord skall slås. Den­na dåridé som föddes under senaste tv-sändning är ännu i puppstadiet, och frågan är om puppan någonsin kläcks. Först gäller det att kolla med olika förlag som utger Guinness rekordbok om dylika rekord finns eller tas emot. Om man tänker på att värl­dens längsta radioprogram räckte i 222 timmar och 22 minuter, då får man fråga sig om inte idén var dödfödd. Två frivilliga har anmält sig, men flera behövs. Under ti­den kollas läget.

"Häävaaltäntå" revy i Terjärv, trots att revygänget fick en åderlåtning i och med att två veteraner hoppade av. Årets revy var i piggare laget, och många personer hamnade med i manuset — även Öja-Gust och undertecknad fick finna sig i att bli ombesjungna. Kvällens klimax nåddes ändå då vår länsman från första bänkrad fick se sin dubbelgångare på scen, då han förberedde efterspa­ningarna efter bärplockarna i Skrikoskogen.

Inkommande torsdag an­ordnar TUS en bingokväll på uf-lokalen, och dessa bingok­vällar kommer att fortsätta i tio torsdagar framåt. Det finns möjligheter att vinna mera pris än vanligt. För­utom sex omgångar stor-, mellan- och lillbingo blir det efter varje omgång en jackpot. Varje kväll kan man om man har tur och vinner ett lyckonummer få ett extra pris. De intäkter som TUS får in skall bidra till att lyfta upp TUS' fotbollslag ett pinnhål i tabellen. 

Vill till slut tacka broder Gust för kortet som han sän­de från sitt paradis i Ikalis.

LOFFE

 

 

Senast uppdaterad 2005-06-19 13:43
 
 
Top! Top!