www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 26.03.1982
Skrivet av Loffe   
2005-04-10 12:15
Så har då våren kommit och skidsäsongen lider mot sitt slut. Drivorna smälter och vägarna blir bara. Vårtröttheten sätter in och påverkar en och var. Andra åter antastas av vårkänslor. Om det var vårtrötthet eller vårkänslor som fick Öja-Gust att gå på “repövning” till Ikalis är svårt att avgöra. Men efter att ha plaskat omkring i hälsobadet och ordinerats mera gammaldans blir han nog svår att tas med nästa veterandans.

Den 6—7 maj kommer Terjärv Sparbank och lantmannagillena i Terjärv och i Småbönders att anordna en tvådagarsresa till Umeå i Sverige. På denna exkursion som är öppen för alla jordbrukare, kommer man att besöka bl.a. Röbäcksdalen, Statens maskinprovningsanstalt, jordbruksskolan i Umeå samt en jordbruks- lägenhet. De jordbrukare som är intresserade av denna resa bedes taga kontakt med undertecknad så fort som möjligt.

En preliminär anmälan bör inkomma före den 5 april. Som sakkunnig anlitas Ulf- Peter Granö, som är lärare vid jordbruksskolan i Umeå. Han kommer också att stå för arrangemangen på svenska sidan. Högst 50 personer kan ta del, detta av praktiska skäl. Prisuppgifter, program och tidtabell kan fås av undertecknad.

Ikväll — fredag — kommer Rundradion till Terjarv. Det är musikfantasten Åke Grandell som kommer för att banda ett musikprogram. De som skall stå för musiken är gamla veteraner. Det är kvartetten Onni Högnabba, Boris Lillrank, Max Byskata och Bertel Sandvik som skall framföra kända låtar, bl.a Peckassjön, Smedaspolkan, Vals från Högnabba och Hemviken. Plats för bandningen är sparbankens klubblokal. När bandningen radieras är ännu oklart.

Så har också Terjärv TV-1 fått tid hos Rundradion TV-1. I morgon lördag, på eftermiddagen, sänds ett kort inslag om Terjärv TV-1 i programmet Regionalen. Det är Patrik Enlund som står för inslaget.

LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 14:18
 
 
Top! Top!