www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 26.07.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-10 12:25
Så blir det igen jordgubbstider, och man får börja glufsa i sig dessa röda och saftiga bär. En del av de gubbar man tänkt “kast i krävo”, har redan provsmakats av våra näbbiga vänner, som också funnit dem lämpliga och delikata. Och inte är det så farligt fastän dessa hål finns i gubbarna. Värre kunde det vara. Samma sak gäller också äpplen, som utsätts för en annan sort av snyltgäster. En äppelodlare jämrade sig och sade att det finns ingenting värre än att en mask tittar en i vitögat just som man skall till och sätta huggorna i äpplet. Värre skulle det vara om man skulle hitta en halv mask efter första tuggan.
 
Både vi och bären är nu i desperat behov av solsken. Ett sätt för oss skulle vara att ta flyget. För man får ju hoppas att solen fortfarande finns där någonstans ovanför molnen. Om man tog flyget skulle man få konstatera samma sak som han som flög ovanför molntäcket: “Hä er fösta gango ja sur ein molnfrian himel tå i er heilmolit”.

Allsångaftonen som jag tidigare meddelat om blir tisdagen den 28 juli kl 19.00 vid hembygdsgården. I händelse av regn flyttas den över till ungdomslokalen. Men det är väl föga troligt att det blir regn? Sten leder allsången, och många sånger skall genomsjungas, så stämbanden kommer nog att ansträngas den kvällen. Visorna är kända för de flesta, och de handlar om kärlek och romantik, sol och sommar. Fyra ting som vi saknar av så mycket i denna världen. Mellan verserna skall ni få möjlighet att mjuka upp era skrattmuskler. Sittplatserna är tyvärr inte de bekvämaste, varför sittmusklerna också kommer att överansträngas i viss mån. Hemliga gästartister kom mer också att uppträda. Orkestern består av rutinerade musiker som i många år turnerat i bygderna. Kvartetten består av Onni Högnabba, Boris Lillrank, Bertel Sandvik och Max Byskata.

Mitt i programmet får ni möjlighet att dra i er en kopp ljus Johanna, något som hembygdsföreningens damer kokat ihop. TV-bolaget “Terjärv-l” har också, lovat vara med på ett hörn, och försöka få med några “talande" bilder på de sjungande. så det gäller att prestera en överdimensionerad artikulation så man kommer med på bilden. Det är att observera att en gäspande person kan se ut som en sjungande person, ifall han eller hon inte fått en god uppfostran och sätter handen för munnen. Sedan gäller det att gäspa i den takt som Taube tänkt sig.

Ifall denna första allsångskväll blir lyckad, anordnas en till nästa månad — ifall inte hembygdsgårdens plan kommit under vatten efter denna regnperiod. Så alla ni som tycker om musik och sång, skall nu ta tillfället i akt och komma med och sjunga ut. Även sådana som inte har för vana eller ovana att sjunga, har också plats. Som avslutning vill jag citera en visa som också kommer att sjungas samma kväll, nämligen den av Stig Olin: “Jag tror jag tror på sommaren, jag tror jag tror på sol igen....”. Vilket år den visan slog igenom minns jag inte.

LOFFE


Senast uppdaterad 2005-04-29 13:58
 
 
Top! Top!