www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 10.06.1990
Skrivet av Loffe   
2005-04-10 13:00
Så har då sommaren kommit på allvar, och själv försöker jag avverka en semestervecka så där på prov, för att se om jag har fallenhet för att senare ta en längre ledighet. Och då jag tänker efter så nog klarar sig semestern bra då den jämförs med arbetet som hör till detta livets nödtorft och näring. Som bänkidrottare ser man sedan fram emot fotbolls-VM, så man får möjlighet att byta ut solstrålarna mot TV-flimret.

Jag har inte tidigare kommit mig för att skriva, varför vår käre broder i Öja inte fått den uppmuntran han så väl behöver, sedan han för en tid inkom med en period. Det var som friska vårfläktar kring Öja-Gust, och fortfarande sprudlar han av över loppsenergi. Beklagligt att den inte går att ta tillvara på något sätt. Här i Terjärv hoppas vi ännu mycket av Gust och hans perioder.

En som det däremot är svårare att få grepp på är Söderby-Helge. Jag har hört att han mera är överengagerat sig i det kommunpolitiska och en aning ser ner oss periodskrivare. Att han inte helt glömt bort livet utanför politiken gav han prov på för några veckor sedan. Det verkade som han inte skulle ha tillräcklig tilltro till sanningshalten i mina referat, för då vi träffades vid Emet en sen kväll, ville han sätta munkavle på mig från första början,, och att jag inte fick yppa  vad han höll på med. Jag har fått det intrycket att han snart klarar av Öja-Gust då det gäller att ragga brudar.

Kommunens kulturmässa den 13 14 juli närmar sig och det bör snart bli klart vem som kommer att deltaga som utställare eller underhållare. Det blir en ny samling på måndagkväll, den 11 juni på ungdomslokalen. Så då gäller det för den som vill ställa ut att infinna sig. Trots att endel personer kontaktats för att delta i mässan, vet vi att det finns många andra personer som tidigare hållit på med skapande verksamhet. Även deras alster är arrangörerna intresserade av. Så det gäller att komma fram och inte undervärdera vad man gjort. Alla med alltså på måndagkväll.

I samband med denna kulturmässa vill arrangören också göra en speciell efterlysmng. Arrangören önskar komma i kontakt med personer i Terjärv som gjort eller i sin ägo har ranor. Och då speciellt typiska ranor från orten. Ett önskemål är att dessa ranor kunde ställas ut på mässan. Kontakt kan tas med alla terjärvmedlemmar i kulturnämnden eller så kan personen i fråga komma till uf-lokalen inkommande måndag.

Som säkert terjärvborna känner till blir det en stor auktion i Terjärv denna sommar. Lördagen den 30 juni blir det TUS-auktion vid gamla terinitfastigheten. De inkomster som väntas komma in går till hela klubbens verksamhet. För att kunna hålla en auktion gäller det att ha någonting att auktionera ut, och det är här som terjärvborna kommer in i bilden. TUS hoppas att de givmilda och sportintresserade terjärvborna har möjlighet att dra sitt strå till stacken genom att komma med sina obehövliga föremål till auktionsplatsen antingen nu före eller samma dag auktionen hålls. Allt från mindre saker till skogsskiften tas tacksamt emot och auktionsförrättaren Leo Storbacka kommer nog att se till att han får det mesta möjliga ur auktionsbesökarna. Så nu är det bara för ortsborna att förrätta husundersökning. Det mesta tas emot om det så är gammalt eller nytt, billigt eller dyrt. Sedan är det inte så farligt om man i misstag gett bort någonting man skulle ha behövt. Det finns ju alltid möjlighet att ropa in grejen på nytt.

Loffe

Senast uppdaterad 2005-04-29 13:59
 
 
Top! Top!