www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 24.04.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-11 08:38
Efter det vi lagt skidorna på hyllan efter denna hårda säsong, gäller det att hitta ett annat motionsredskap som skall trötta ut oss lika mycket. Och då ligger det nära till hands att man plockar fram den gamla hederliga velocipeden. Om den kyliga nordanvinden skulle upphöra, skulle våra vägar fort fyllas av trampande cyklister.
 
Den moderna cykeln har den fördelen att den har växlar, något som skidorna saknade. Den största problemet kommer för cyklisten när den sista växeln satts i - för efter det måste man lita på den egna konditionen. Vissa proffs ståtar med några växlar till. Jag kan skryta med att jag nu redan efter en vecka har cyklat lika mycket som jag skidat på de tre senaste åren. De nutida cyklarna är bra på alla sätt utom på ett. Och då menar jag de obekväma sitsarna. Jag undrar vem som stått som modell för dessa oformade sittplatser. Fastän man stigit av cykeln känner man av sitsen flera timmar efteråt. Men säkert är det fråga om något liknande dessa träskor som skulle ge oss bättre fötter och inte göra oss till plattfotingar. Vi skall säkert omformas på alla ställen.

TV-bolaget “Terjärv 1” har inte på långa tider visat sig i rutan. Men nu är man lös igen. I morgon kl 9.00 blir det igen dags för ett program i Sverige TV 2, och denna gång blir det att återuppleva TUF-revyn “Tjo hopp 22 trappsteg opp”. Men denna gång behöver tittarna inte stiga 22 trappsteg upp, utan nu räcker det endast med att stiga upp. Om man inte kan se det hela från sängkanten. Det rekommenderas att man ställer in den sista kanalen på tv:n, antingen kanal 8 eller 16. Där garanteras den bästa sebarheten. Det bör nämnas att denna televisionering endast kan ses av dem som hör till centralantennen i Kyrkoby centrum. Programmet tar cirka två timmar. Producenten Christer Lundström lovar att det kommer flera program bara det våras. Övriga sändningar utlovas till den andra och nionde maj, och då utkommer bl.a. manskörens påskkonsert, brandövning, kommunstafetten, Seljesloppet, Kovastunturi, knattetävlingar och travtävlingar. Till de två övriga dagarnas sändningstider får vi återkomma senare. I landskapsradions söndagsprogram blir det denna gång frågesport “Bottnisk lek”. Programmet som bandas på Kronoby folkhögsskola sänds kl 9.00. För första gången i historien kommer Fars Vila öch Kortvans Mört att kämpa på samma sida, mot lag från Kronoby, Nedervetil, Öja och Karleby.

Till sist något mindre positivt. När jag häromdagen åkte till Kaustby lade jag - som alltid - märke till lantbruksklubbens egen skog “Lantskog”, som. finns utefter Kaustbyvägen.. Platsen har märkts ut med ett 4-H-märke - men detta märke hade nu förstörts. Utan att närmare beskåda dådet, kontaktades ägarna, varvid det framkom att någon eller några gått lös på märket. Det är förunderligt att det ännu finns folk i vår bildade värld som låter vanvettet ta överhand. Att vilja förstöra. Frågan är sedan vad som drev missdådaren till denna meningslösa gärning. Kanske handlingen var riktad mot någon, men 4H-klubben har väl ändå inga fiender. Stolpen som höll upp märket var av sådant material att det fordrats en fullvuxen person att bryta omkull den. Det finns underliga “kroppar” i vår värld.

Loffe
Senast uppdaterad 2005-04-29 13:59
 
 
Top! Top!