www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 14.08.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-11 08:47
Länge dröjde det innan vi började med sommartid här i landet, och när vi äntligen fick sommartid, så fick vi ingen sommartid. Vädergubbar och vädergummor och andra teckentydare har inte gjort sig speciellt folkkära dessa sommarmånader, och beklagansvärda spådomar har de fått trycka ur sig kväll efter kväll. Hur det ser ut i fortsättningen kan man väl tänka sig, om vi nu inte sent om sider överrumplas av en “indiansommar” av något slag.

Trots att vädret fortsätter att vara vått och ostadigt, kommer man att trotsa detta och ställa till med en allsångskväll under “bar” himmel. Det blir alltså en fortsättning på den förra allsångsaftonen som hölls vid hembygdsgården i Terjärv i juli månad. Fastän kvällarna nu blivit fuktiga och kyliga, vågar arrangörerna ändå hoppas på lite solsken och värme. Nästa allsångskväll blir det nu inkommande söndag. Ifall det kommer regn eller en mindre “köldknäpp”, flyttas hela tillställningen till ungdoms lokalen.

Sten sköter om ordningen medan undertecknad sköter om oordningen. Den musikaliska kvartetten Onni, Boris, Max och Bertel har lovat ställa sig och sina instrument till allmänhetens förfogande. Förutom dessa ovannämnda lär det bli hemliga artister som skall förnöja publiken. En publik som man hoppas skall bli lika talrik som förra gången. Men rum finns för flere. Hembygdsföreningens damer kommer att ha hand om “kaffitjippo”. Inget inträde kommer att tas, möjligen ett mindre utträde. Den allmosa som kommer att uppbäras tillfaller hembygdsföreningen. Allsångshäften kommer att utdelas till publiken, som nu igen har ett gott tillfälle att få sjunga av hjärtans lust. Och det har säkert många lust till. Speciellt manskören bör infinna sig, eftersom dess mannar nu lär ha “lågsäsong”, för ovanlighetens skull. Om en talrik publik infinner sig blir det en ny allsångsafton någon gång i oktober och då inomhus.

Ett annat evenemang som är på kommande är den s.k. firmakampen. Den är planerad till den 20 augusti och till den fighten har inbjudits 15 lag, som skall göra upp om (van)ära och framgång. Inbjudningar har sänts till företagens och intressegruppernas tänkbara managers, men om någon soffliggare ännu inte hört talas om denna firmakamp och vill ställa sina talanger till förfogande, då skall han eller hon genast ta kontakt med den egna “ledningen". Anmälningstiden går ut på måndag och då skall anmälningar och namnlistor inlämnas till undertecknad. Av grenar som står på programmet kan nämnas damernas gång, något som alltid gett upphov till vådliga tacklingar och beklagliga diskningar. Vidare blir det ringrullning, en gren som slog igenom i fjol, liksom också precisionskastning med spjut. Som avslutning blir det en pilstafett. Så det är bäddat för spänning och dramatik i årets firmakamp. Det finns all anledning att återkomma senare med förhandsspekulationer, sedan deltagarlistorna inkommit.

Medan andra åker till söderns länder eller till Leningrad, så då åker en annan till Öja. När man ser naturen i Öja, då förstår man nog varför Öja-Gust är så stolt över sitt Öja. Tyvärr blev denna sight-seeing så kort, och naturen sågs endast från bilfönstret, men det jag såg var en fröjd för ögat. Och att Gust tror på en framtid för Öja, det bevisar det att han “byggär värrigare”. Jag ber i efterhand få tacka för besöket och de industrispionage jag företog.

Loffe
Senast uppdaterad 2005-04-29 14:00
 
 
Top! Top!