www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 23.04.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-11 08:53
Så har vi då firat påsk, och kvar finns nu endast äggskal, tomma memmarivor, färggranna påskbrev av smörpapper, minigräsodlingar som gått i  “ligo”, samt annat som gjort det till en påsk enligt tradition. På påsklördagen eldade vi för kråkorna, och vi människor ställde oss enligt gammal sed för att glo på flammorna. De som inte såg på flammorna så på sina egna flammor.

Det är att hoppas att alla fått fira en traditionell och lugn påsk. Även brandkåren -  fastän min senaste period utannonserade en brasa på ungdomslokalen. Lyckligtvis blev det ingen brasa utan en basar — vilket var tur för tonårsklubben och mig. Det förekommer ofta omkastningar av bokstäver i spalterna, och om det lyckas bra kan det få en annan mening än den tänkta.

Eftersom det — troligtvis — lider mot vår, börjar folk bli mera oroliga och reslystna. Och när man reser skall man kombinera nytta med nöje. Så tänker man inom Terjärv lantmannagille. Den 5 maj anordnar de en bussresa och exkursion till bl.a. Härmä och Vörå. I Härmä kommer man att besöka Pellonpajas fabrik samt Junkkaris fabrik. Där blir det även mat och dryck för hungrande och törstande resenärer. På hemvägen besöker man Mejericentralen i Vörå. Resan startar kl. 8.00 från Terjärv Hlg. Resan blir inte så kostsam för handelsiaget kommer att stå för det mesta. Som medarrangör för resan är SOK:s maskinavdelning och Terjärv Hlg. Denna exkursionsresa är öppen för alla intresserade. Den som önskar ta del, kan vända sig till Rurik Byskata, som också ger mera upplysningar om resan.

Det verkar som om skidspåren stiger högre och högre upp för var dag som går, vilket gör det lite svårt att skida. Detta gör att jag måste avbryta min aktiva skidsäsong. Jag hade satt upp som mål att klara av 15 km. Personligen fick jag det intrycket att skidlöpning gav mindre än den tog. Trots det tror jag att många fått ut mycket under den gångna vintern, både aktiva och mindre aktiva.

Skidsäsongen lider alltså mot sitt slut. Nu på fredagskvällen halv åtta blir det säsongavslutning på sportstugan för våra skidåkande knattar, juniorer, seniorer och old boys. Samma kväll kommer våra storrännare att premieras för sina insatser i det vita spåret. För den som vill återuppliva våra FSSM-tävlingar senaste vinter, bjuds det nu möjligheter att se en videoinspelning från dessa tävlingar. Samtidigt har också en och var möjlighet att få se sig själv på film. Som producent för filmen står Christer Lundström — mannen bakom TV-bolaget “Terjärv 1’’.

Loffe

Senast uppdaterad 2005-04-29 14:00
 
 
Top! Top!