www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 01.08.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-11 09:03
Tisdagskväflens allsångsafton vid hembygdsgården blev välbesökt. Omkring 200 personer hade bänkat sig på den gröna gräsmattan framför den ståtliga hembygdsgården. Fastän regntunga skyar hotande hängde över platsen, kom det ändå inget regn under de timmar som tillställningen varade. Eftersom ingen var närvarande från pressens sida måste jag — trots att jag är jävig — berätta vad som stod på programmet.

Allsångsledaren Sten Nilsson ledde av gammäl vana i sångerna, och bra hängde publiken med i de ca 15 sångerna som sjöngs. De muntra musikanterna Onni, Boris , Bertel och Max skötte väl om den musikaliska sidan. Sjungande gästartister fanns också med, bl.a. slog Stig- Gustav Vistbacka igenom som trubadur, medan Tage Lillrank som är solist i orkestern Ten-Boys, sjöng. Han var en så hemlig artist att t.o.m. arrangörerna inte visste om att han skulle ställa upp. Vidare medverkade Helena Jansson som allsångsledarinna. Fiolvirtuosen Onni Högnabba, som nu också blivit kompositör, spelade en egen bit om Smedasvägen. Vidare försökte undertecknad tynga ner den annars så lätta stämningen med några torra vitsar. Jag hoppas Bruno fått sin träningsoverall tillbaka — den som jag av “misstag” råkade bortauktionera för 5:50. TV-bolaget “Terjärv-1” förevigade kvällen med en videoinspelning. När det visas är ännu oklart, meddelade producenten Christer Lundström. På pausen bjöd hembygdsföreningens damer på kaffe och dopp.

För att inte bli anklagad för att eget beröm luktar (eftersom jag var medarrangör), vågar jag ändå påstå att allsångskvällen blev överförväntan lyckad. Detta bevisar också den stora publik som kom, och som lovade återkomma nästa gång. Många kom nu fastän ett mindre skyfall kom två timmar innan det skulle börja. Nästa allsångskväll blir det någon gång efter den 15 augusti, och om rösterna håller, så kan vi fortsätta fast till julen. Om någon person ligger inne med några dolda talanger och vill dela med sig, då är det bara att kontakta Sten eller undertecknad.

Så har jag kommit till den beklagliga slutsatsen att jag tyvärr själv måste “utesluta” mig ur Fars Vila. I söndagens radiosändning från deras möte med Kortvans Mört, fick jag det intrycket att läget inom FV börjat påminna om läget i Polen. Det tyder på att ledningen inom FV inte längre har läget under kontroll.

Jag finner det helt otänkbart med en sammanslagning av de båda antagonistfirmorna, något som nu t.o.m. diskuterats. Hela den promemoria som publicerats innehåller ett enda hopkok av orealistiska tankar. Det är säkert en inblandning av några KM-agenter som gjort att FV:s tidigare hårda linjens män, nu börjat mjukna. Ett allmänt möte inom FV borde fås till stånd, för att höra medlemmarnas åsikt. Som det nu ser ut verkar det som om mannen eller kvinnan på landsvägen inte vet vad som håller på att ske. Det verkar som om en kupp skulle vara nära förestående. Detta är inte det enda ställe där KM försökt göra intrång.

Nyligen konstaterades att KM t.o.m. upprättat en tvårums filial vid hembygdsgården, för där finns ett hus med initialerna K M. Tyvärr — eller tack och lov — så används det som utedass.

Som Heimer tidigare nämnde så finns det möjligheter att  få lite smygreklam för en och var i dessa periodspalter. Därför är det bara att ta kontakt och framföra önskemål — och även klagomål. Både ris och ros är välkommet, både som text och som åsikt om mig. Och av båda sorterna har jag fått den senaste tiden. Men vi skall ändå alla minnas och tänka på visdomsorden "Den som själv är utan skuld, må kasta de första stenen”. Ingen är så bra att han eller hon kan räkna sig som ett undantag till den regeln.

Loffe

Senast uppdaterad 2005-04-29 14:01
 
 
Top! Top!