www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 29.01.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-11 09:34
Så var det Odens dag igen, och enligt dagordningen borde det betyda en ny period. Många kanske tycker att dessa Terjärv-perioder dyker upp allt för ofta, men det är ingenting att bry sig om. Det är bara att gå på. Det är annars lätt att hoppa över dessa spalter. Själv läser jag inte heller allt som står i tidningen. Det är förunderligt hur mekaniserad människan kan bli. Det skulle vara nästan otänkbart att få ihop en period för hand, allra minst tre sådana. Men så fort man slår sig ner vid skrivmaskinen, då går det lättare att tänka. Bara tekniken går ännu mera framåt, då behöver man inte tänka heller.

Allas vår Tant Doris på barnträdgården i Terjärv efterlyser gamla skidor och stavar. Så alla barn som fått nya skidor, donera era gamla laggar till barnträdgården. Där kommer de till flitig användning. Av egen erfarenhet vet jag att skidor inte nöts upp så fort, men endel blir för korta och ofta gäller det att ha senaste årsmodell.

Eftersom senaste veckoslut gick i “skidans tecken”, blev jag också påverkad till den grad att jag tog fram mina skidor. I måndags blev det premiär för säsongen. Jag hoppades att FSS-åkarna lämnat över lite överloppskondition utefter banan, men så var det inte. Jag blev slut före spåret var slut. Men till stor del berodde det på att marsmånads valla inte passade för januari månads före, om man sedan tar i beaktande att vi däremellan haft en värmebölja i somras. Men skidåkning har säkert sin tjusning för dem som förstår sig på det och får skidan att slinta. Rätt väg, alltså. Skidlöpning är ett nöje bland många andra. Värre var det förr i tiden, då det enda nöjet var  “ti siti heim å skåda å på tå mamma skala päärona”.

Den 29 januari gäller det för aktiva TUS-knattar,  men även för intresserade seniorer att infinna sig vid sportstugan. Då dras riktlinjerna upp för den kommande friidrottssäsongen. Det blir bl.a. medverkan av idrottsinstruktör Bengt Hellsten. Vidare kommer årets bästa idrottsman att premieras med FBF:s pris (Lasse Viréns pris). Närmare uppgifter om tiden framkommer senare i föreningsspalten.

Pensionärerna och personalen vid pensionärshemmet önskar framföra ett hjärtligt tack till Terjärv Sparbank, herrskapet Erik Granholm och Terjärv Lions, för att pensionärernas jul blivit en minnesrik  högtid. Sparbanken bjöd på kaffe i samband med en liten julfest, Granholms bjöd på julmiddag och Lions bjöd på kaffe och tårta. På samma gång vill personalen tacka föreningens styrelse för julblommorna.

Och jag vill tacka för mig.

LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 14:03
 
 
Top! Top!