www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 05.02.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-11 09:49
Idag, torsdag, blir det premiär med egna tv-program från Terjärv *). Då sänds tvättäkta Terjärv-program på Sveriges TV2, innan de egentliga programmen börjar. Vid femtiden på kvällen gäller det för alla som bor inom det område som berörs av centralantenn, att sätta sig framför tv-rutorna, och där se inhemsk produktion.

För er som tänker titta, kan det sägas att programmen föregås av en testbild, föreställande ett vackert landskap med en klocka. Vid femslaget inleds kvällen med en presentation av några företag på orten. Femton minuter senare gör vi ett besök på barnträdgården, där vi får vara med och se hur barnen har det. En kvart i sex, får vi ett sammandrag från våra egna skidspel, FSSM-tävlingarna för en tid sedan. Så alla de som var med på dessa har nu chansen att få se sig själv i rutan. Detta program räcker i ca 40 minuter. Premiärkvällen avslutas med en liten filmsnutt från TUF:s lokal, där revyövningar pågår.

TV-bolaget som ännu inte har något namn, och inte arbetar i kommersiellt syfte, kallar sig endast “Terjärv 1”. Denna provsändning görs för att testa sig själva och tittarna, meddelar  producenten. Om tittarna har några åsikter om provsändningen går det bra att ringa undertecknad — som inte har någonting att göra med saken — och där framföra klagomål, åsikter, förslag eller någonting annat. Producenten meddelar också att tittarna inte skall ha för stora förhoppningar om de kommande programmen. Men när har vi haft stora förhoppningar när det gäller finsk TV? Därför är det en stor tröst för “Terjärv 1” att vi inte är vana med så fina program. Sveriges tv-program lär ju vara av bättre kvalitet, men de som bor utanför centralantennsområden, kan ju inte se dessa program med tillfredsställande bild.

Idag firar vi Runebergsdagen, och som avslutning skall jag ta och citera dikten “Den enda stunden”:

Allena var jag,
han kom allena:
förbi min bana.
 hans bana ledde.
Han dröjde icke,
 men tänkte dröja,
 han talte icke,
 men ögat talte.

Du obekante,
du välbekante
 En dag försvinner,
 ett år förflyter,
det ena minnet,
det andra jagar:
den korta stunden
 blev hos mig evigt,
den bittra stunden,
 den ljuva stunden.

I provsändningarna på tisdagskvällen framkom vissa störningar. Därför rekommenderas tittarna att ställa in Sveriges TV2 på kanal åtta på apparaten. En del apparater får bättre bild på den kanalen. För bildin- ställningen sänds en testbild i fem minuter. Den lokala sändningen har en annan bild än den ordinarie, varför inställningen bör göras mörkare.

LOFFE

------
*) Officiellt datum, Runebergsdagen 05.02.1981, för startande av Terjärv TV-1

Senast uppdaterad 2005-04-29 14:03
 
 
Top! Top!