www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 14.01.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-11 10:05
Så var det slut med de långa och många helgerna. Nu har vi endast “åksvikor” framöver, så då gäller det att igen få någonting gjort. Julen har varit och farit, och på samma sätt har också pengar varit och farit. Men det är att hoppas att alla nu är nöjda och belåtna, och nu kan se med tillförsikt fram mot detta år. Alla har vi ju under julen fått sitta hemma och njuta av julematen i ljusen från granen, antingen egen eller någon annans. Julen påminde oss om att det är bättre att giva än att taga, fastän tagandet också tycks höra till julens fröjder

Under helgerna har vi hälsat varandra med önskningar om allt gott nu och framdeles. Men säkert finns det sådana personer som inte fått mottaga dylika uppmnuntringar, varken såsom hälsningar eller julpresenter. Trots att julen skall vara en högtid av gemenskap. Kanske julen skapat gemenskap på sina ställen, men den har också säkert skapat ensamhet. För att uppmuntra ensamma har uppvaktningar gjorts av enskilda och av organisationer. Men det är svårt att veta vem som är ensam. Den som känner ensamhet, ber eller fordrar inte ofta någon utomstående att komma och besöka. Därför kan en blomma på ett sställe skapa glädje, medan den som blivit förbisedd känner sig ännu mera ensam och bortglömd.

Det nya året har kommit bra i gång, och då tänker jag speciellt på dessa periodskrivare. Det tycks endast vara Joel och jag som inte ryckts med i skrivarhysterin. Det är bara att hoppas att skrivarna orkar hålla ut till den sista december. Nu uppför de sig som ystra kalvar på vårbete. Mina fjolårsperioder var ämnade att utkomma varje onsdag och lördag, men före julen kom jag i otakt med mig själv och med redaktionen, så därför blev det ett längre juluppehåll. Men det är ingen skada skedd. Hur regelbundna årets perioder blir det vågar jag inte lova. Några andra nyårslöften har jag inte heller gjort, men jag kan nu i efterskott: lova att jag inte kommer att röka en enda fimp detta år. Lätt att hålla, eftersom jag redan hållit det 33 år, med undantag av några bedövande kessubloss i min barndoms glada dagar, samt några heta sug på gamla märken såsom Hbl och Öb. Om jag orkat hålla ut med Öb-tobaken hade jag säkert i dag varit en professionell eldslukare, för Öb hade en egenskap att vara endast eld och ingen rök. Så det var en eld utan rök, och ingen rök utan eld.

Vädret är minst sagt omväxlande. En gång har jag försökt mig ut i skidspåret och den utfärden blev inte så givande. Temperaturen var på noll när jag började smörjningsprocessen, men innan jag var klar med mina förberedelser hade temperaturen redan sjunkit till -10. Och om snön fortsättningsvis kommer ner lika regelbundet och i samma mängd, då behöver jag inte investera någon ny trädgårdsgunga till midsommaren, för då klarar jag mig säkert med sparkstöttingen.

I denna period måste jag också ta med en hittegodsavdelning. Det är inte fråga om några bortkastade titlar eller sådant, utan ett par brillor. Redan före julen fick någon ögon på ett par ögon mellan apoteket och Terinit. Glasögonen är bruna med tjocka bågar och är av märket Alabama. På fodralet står texten Salkari, Vasa. Det är att hoppat att inte ägaren fortfarande irrar omkring och söker sina brillor. Hur som helst kan dessa glasögon avhämtas från sparbanken — räntefritt.

LOFFE


Senast uppdaterad 2005-04-29 14:04
 
 
Top! Top!