www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 17.06.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-11 13:26
Så har äntligen vi frilansagrarer börjat se resultatet av vad vi sått i täppan. Det verkar som om jag inte får skörda det jag sått. Trädgårdslandet frodas visserligen, men det ser ut som om “råskgresi” skulle vara ett steg före i utvecklingen. Jag vet inte om jag blivit gammal och svag i armarna, men jag tycker att ogräset sitter ovanligt “hålt fast” denna sommar. Gräset växer och gräsklipparen får gå varm — liksom den som struttar efter den. Den borde gå med solenergi, för själv saknar man energi i solen.

Så har broder Jakob ovänligt avvisat en vänlig inbjudan till vår sommarfest. Det var väntat, men att han skulle ta åt sig så som han gjorde, angående möjliga “dynttor” av gästen på festen, det blev en överraskning förresten. Om detta avslag sedan var en följd av att han hade varit tvungen att sitta i samma bil som de övriga periodpräntarna, eller att bilen inte skulle ha startat från centrum. Själv har jag alltid velat sitta i framsätet bredvid kusken.

Det speciella med vår sommarfest är ju för det första att vi inte firar den på hösten, vintern eller våren. Sedan har vi äran att få hit riksdagens talman, tillsammans med rikets första dam. Jag undrar annars om vicetalmannen fick vara talmans “töloman”. Hembygdsfesten är nämligen det bästa efter julafton, därför förväntar vi oss mycket av denna fest. Alla kan vi ju föräras av kungliga gäster såsom Jakob, som ännu flera år lever på gutten Olavs blixtbesök. Det var ju roligt att Öja-Gust tackade för inviten, men att han tyvärr inte kan visa upp sig. Vad nu detta sedan beror på. Säkert fick han fullt upp med sina “fans” i Mattby.

Gust förundrar sig över vad som “riider” oss manfolk i Terjärv, och att vi skulle helst “vegel på utbys”. Jag tycker nog att det är värre med Gust, och att han än något att se upp med. När jag är ute och cyklar brukar jag vara ganska "dimmig" efteråt. Därför kan jag inte förstå att Öja-Gust mäktade med att ragga upp en kronobyfru, efter att ha trampat luft mellan Öja och Kronoby. Efter en sådan tripp skulle jag inte ens orka tänka på en kvinna, allra minst ragga upp en. Jag håller inte med honom som sa: “Ja tänker int alltjämt på kvinnorna, män tå ja tänker tå tänker ja på kvinnona.” Denna kombinerade cykel- och raggarfärd är nog bidragande orsak till att Öja-Gust tolkade fotbollsmatchen som han gjorde.

Men det är glädjande att det finns en komisk kurre som Öja-Gust. Han har den rätta humorn. Tänk om inte han fanns, då skulle vi inte minnas att det fanns något Öja.

Trevlig midsommar önskar

Loffe


Senast uppdaterad 2005-04-29 14:04
 
 
Top! Top!