www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 12.09.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-11 13:40
Äntligen fick då jordbrukarna komma igång på allvar med sitt jordiska, och det är dom väl unnade efter denna urusla sommar. Tröskorna går för fullt och snart kommer potatisarna upp ur den våta jorden. Att vara jordbrukare är inte alltid så lätt, det är däremot ordbruk och bokstavsskötsel — något som jag har som sysselsättning.
 
Onsdagen den 16 september blir det igen dags för allsångens vänner att ta sig ton. Det blir vid sjutiden som Sten ger ton för den första visan. Plats denna gång är TUF:s lokal, så om det blir regn är det inte så farligt. Arrangemangen handhas av samma personer, och även denna gång kommer kvartetten Onni, Boris, Max och Bertel att svettas över sina instrument — och allt utan ersättning, vilket är beundransvärt i dessa tider. Som tidigare kommer hemliga artister att dyka upp på scenen, men vem de är avslöjas inte. Arrangörerna hoppas på en talrik publik, eftersom det är en välgörenhetsfest. Vid den kollekt som kommer att uppbäras går allt till Folkhälsan i Terjärv, och de har säkert användning av ett tillskott i kassan. Så därför gäller det för att så många som möjligt kommer med och sjunger sig hes — när tillfälle ges. Kaffe kommer också att serveras för de törstande.

Matt verkade att bli lite “paff” av min presentation, men jag tycker nog att jag var till min fördel på kortet. Om nu inte nunan var så fin, kan jag lova Matt att jag har “kålkkå snygg beina”. Det är ju sällan man får tillfälle och visa upp dem för den stora allmänheten, och speciellt svårt har det varit denna sommar då man fått gå omkring med “langbeinaondibyxona”.

Matt i sin tur vill skryta med det fjun som han har på sitt bröst. Jag åter är rena motsatsen, för min bringa kan endast uppbringa några ensamma strån. Orsaken till att de inte slår rot är de nutida hålskjortorna. De har den skadliga effekten att de vid på- och avtagning drar upp de unga “plantorna” så de inte hunnit rota sig. Nu har jag tänkt övergå till “lamapaito”, för att se om det kunde avhjälpa detta “komplex”. Det lär nog vara en fördel gentemot det andra könet att ståta med hår på bringan, Så det kan nog stämma vad Öja-Gust säger, att det är endast Matt som är kvinnfolkskarl. Annars tycker jag inte det är för tidigt att visa sig för läsarna. Nu har också Heimer visat en bild av sig i det vita spåret, så nu har vi svart på vitt hur han ser ut. Och ännu tycks han vara på alerten både i spåret och i spalterna.

Loffe
Senast uppdaterad 2005-04-29 14:05
 
 
Top! Top!