www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 01.05.1981
Skrivet av Loffe   
2005-04-12 13:13
Maj månad är i antågande, fastän detta märks endast i almanackan. Mycket snö finns fortfarande kvar ute i markerna och det verkar som om solen har svårt att orka med upvärmningen med vår del av världen. Fortfarande finns det goda möjligheter att åka skidor och sitta och sola sig på sparkkälken, men det är att hoppas att vår natur snart skall hinna upp almanackan.

För att hjälpa till med att tina upp oss får vi höra vårsånger på första maj. De framförs av Terjärv Manskör som varje år försökt hjälpa till med att skapa vårståmning. Mannarna dirigeras som vanligt av Sven-Olof Ray. Det blir kända sånger som kommer att tona ut över “torget” vid ungdomslokalen. Efter utekonserten fortsätter kören av gammal vana inne i lokalen, där det också bjuds på kaffe och hembakat dopp. Vidare anordnar man ett lotteri, där det finns möjligheter att vinna fina priser. Kören som har många framträdanden slutar inte med detta, utan redan dagen därpå fortsätter man i lokal-TV.

Lördagen den 2 maj blir det igen program av “Terjärv 1”. Programmet börjar kl 9. och denna gång blir det sång för hela slanten. Det gäller Terjärv Manskörs påskkonsert som nu kommer i rutan och den sändningen räcker omkring en timme. Lördagen den 9 maj återkommer tv-bolaget med en lång sändning samma tid. Programinslagen är följande. Först får vi vara med om en “bilbrand” i 13 ninuter, men denna gång gäller det endast en övning. Därefter blir det lite vintersport i form av kommunstafetten, och det tar 25 minuter. Sedan blir det knattetävlingar i 11 minuter följt av Seljesloppet på. skidor, 24 minuter. Programmet avslutas med bilder från Kovastunturi, 8 minuter och travtävlingar från Nikula travbana, det s.k. Pelimanniajot, 60 minuter. Angående inställningsdirektiv hänvisas till tidigare rekommendationer av tv-bolaget.

Eftersom våren är här skall jag ta och citera Dan Anderssons dikt “Vårkänning”:

Det visslar en bondtrygg stare,
det skymtar en räv över mon,
det hoppar en jagad hare —
jag trampar en mask med skon.
Jag blev väckt av liv som larmar —
jag har vaknat i vårens armar,
och fast hungrig jag strängat min lyra,
bland alarnas droppande blom,
är jag rusig av vårens yra,
där jag går i min fattigdom.

LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 14:06
 
 
Top! Top!