www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 24.11.1990
Skrivet av Loffe   
2005-04-12 13:40
Han är alltför romantisk vår broder Heimer. Då jag mediterade över hans beskrivning av sitt uppvaknande den angivna morgonen, försökte jag tänka tillbaka på egna väckningar. Men hur jag än tänkte så kom jag fram till att mina stämningssituationer aldrig nått det metafysiska stadium som Heimer fick förnimma denna ljuvliga och arla morgonväkt. Förra sommaren väcktes jag visserligen i tidig morgonstund av min då prövningsleasade och pubertetsmogna tupp, men han var ofta så ostämd och villrådig att man aldrig kunde vara säker på om han började eller slutade sin klagolåt.

En sak som Heimer däremot tar som bergsäkert är då han nästan vetenskapligt kallt konstaterar att de näpna hönornas duvliknande kuttrande skulle tolkas som så att de haft en lugn och rogivande natt. Hans utlåtande måste dock tolkas som mycket spekulativt. Det verkar som om Heimer drar alla över en och samma kam.

Den tidigare omnämnda byafrågesporten går av stapeln tisdagen den 4 december och sänds direkt i Terjärv TV. Vid diskussioner med några av tidigare lagdeltagare, kom vi fram till att fjolårslagen gott kan ställa upp på nytt — ifall de själva vill och om det inte kommer in något besvär från de egna byborna. Åtta byalag brukar inbjudas, och arrangörerna hoppas att anmälningarna kommer in senast inom denna månad. Vissa byar har lyst med sin fysiska frånvaro några år nu och det är hög tid att de finns med nästa gång.

Vidare har det bestämts att den tvivelaktiga självständighetsbalen som planerats av Fars Vila nu också blir av. Tyvärr blir det inte på den nuvarande självständighetsdagen, och inte heller på det tidigare nämnda 5 december, utan det blir tre dagar innan, eller måndagen den 3 december. Det är ett forskarteam av historiker i poletik (politik och etik) inom Fars Vila som bökat i sin urkundssamling och kommit fram till att det i verkligheten är den 3 december som är rätt självständighetsdag. Den dåtida senaten lär redan på måndagsmorgonen den 3 december 1917 ha överlämnat en självständighetsförklaring till den då slutkörda "riksdagen" som sov på saken i två dagar. Den 5 december var saken upp till behandling och godkändes, men i den efterföljande villervallan och glädjeyran tappade talmannen klubban och den hittades först på småtimmarna på torsdagsmorgonen den 6 december, och då kunde han spika ärendet. Ledningen inom Fars Vila har helt gått in för den 3 december, något som de säger att varje förnuftig medborgare gott kunde ta efter. När dagen infaller nästa år vill man ännu inte uttala sig om. Det får de lärda i FV tvista om. En intressant detalj är att den 3 december 1917 också var måndag, liksom i år.

Vissa inbjudningar har börjat strömma ut till fint folk i nejden. Av ledningen för FV har jag fått befogenhet att öppet invitera broder Joel med fru från det fjärran avlägsna Rödsö, eftersom han under många år dubbelarbetat som Fars Vilas och Kortvans Mörts ständige protokollförare och skriftställare. Öja-Gust med maka inbjuds likaså, eftersom det behövs någon som har takt och ton. Trots att Söderby-Helge varit 99 procent passiv inom Söderby Rudor ansågs han ändå vara berättigad till en mera undanskymd ståplats. Eftersom han ofta har fallenhet för att bli lite otyglad på dansgolvet bör han ledsagas av sin fru. Heimer jämte brud emotses med stora förväntan. Att dessa periodskrivare inbjuds beror på att arrangörerna hoppas få pressfolk som har näsa för skandaler, men som ser objektivt på det positiva och inte subjektivt på det negativa. Via denna period går det också ut en inbjudan till en reporter vid ÖB, JT och Vbl. En viss businessman i Söderby lär också ligga bra till för en plats vid balbålen.

Turbomannen Renlund med fru har också tackat ja vilket visar hur stort värde som sätts på detta enastående tillfälle. I jämlikhetens tidevarv inbjuds också årets Turbo-Woman Byskata. Försvarsministern kan inte inbjudas denna gång eftersom det inte går att bjuda på något Rehnskt öl inom kommunen. Detta var endast några saxplock ur den ännu oskrivna inbjudningslistan. Åtminstone ovanstående kan börja se över sina klädskrubbar och börja skrubba sina överoxiderade medaljonger. Liksom på andra baler trådas balen till äkta mässingsmusik under ledning av herr Kapellmästaren Granbacka. Trots att balen sker ute vid Vuojärvi i direktsändning lovar ändå TV-teamet/Lundström-Byskata att överföringen kommer att lyckas eftersom man kan sända över FV:s egen sändare vid Nuurn. De första nervösa handskakningarna börjar synas i TV-rutan vid sjutiden och de beräknas ta några timmar, eftersom FV befarar att vissa inbjudna från KM kommer att skaka en andra gång, och den gången i slow-motion.

Lion’s Ladies kommer inte i år att arrangera någon barnfest, något som barnen kanske sett fram emot. Istället vill de försöka med något nytt och det blir en julbasar. Den hålls inkommande söndag, den 25 november i Terjärv skola. På basaren säljs hembakat och julpynt, vidare får man dricka kaffe och delta i deras lotteri. Basaren pågår mellan ett och fyra och de intäkter man får in kommer att gå till gott ändamål. Något som är vanligt då det gäller Lions.

En klädinsamling till Polen kommer att förrättas i Terjärv under tiden 10—15.12. Den som har hela och rena kläder och skor som intemera behövs, kan lämna dem under ovannämnda tid på lastbryggan vid gamla Terinits fastighet. Genom att delta i denna insamling kan man dra sitt strå till stacken och glädja några polacker inför julen.

LOFFESenast uppdaterad 2005-04-29 14:07
 
 
Top! Top!