www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 12.02.1983
Skrivet av Loffe   
2005-04-15 09:22
I slutet av förra månaden råkade jag ut för en stor överraskning. Jag fick nämligen ett vykort från paradiset. Detta kan verka en aning besynnerligt, men sedan jag svängde på kortet, fick jag se baksidan av detta jordiska paradis nämligen kortets avsändare. Man blir grön av avund när man på kortet ser karikerade bilder av de fröjder som avsändaren varit med om.

Den som skickat detta kort från paradiset är ingen annan än broder Gust, som den senaste tiden “liga å skvata” i bassängen vid hälsobadet i Ikalis. Det verkar som om Gust hållit till på en avdelning kallad vattenvård (ej att förväxla med natur- och miljövård). Och denna avdelning kallades också för paradiset. Säkert var miljön bra om man hade rätt natur “å saan haft na tur”. Gust brukar nog skryta om sitt Öja, men få se nu vad han säger sedan han varit i paradiset.

På tal om paradiset kommer man kanske också att tänka på fåglar och fiskar. Terjärvbor, men även andra, har från och med måndagen möjlighet att själv skaffa sig fåglar och fiskar från en egen lokalaffär, och dessa varelser är verkligen “paradisiskt” vackra. Det är Sten och Gun- Britt på Terjärv Blomsterhandel, som nu utökat blomsortimentet med att också ömfatta akvariefiskar, akvarier, mat och annat tillbehör, samtl burfråglar  såsom undulater och finkar samt tillbehör. Vidare blir det möjligt att få mat till andra älsklingsdjur såsom hamstrar och andra. På måndag är det möjligt att över en kaffekopp bekanta sig med affärens “naturprodukter”.

Terjärv TV kommer den närmaste tiden att upphöra med sitt “nomadliv” uppe vid Harjumasten och flyttar ner till “torget”. Källarutrymmena i gamla sparbanksfastigheten blir ledig från början av mars och då är det planerat att bolaget skulle få en helt ny studio. Platsen är idealisk och centralt belägen, som planerad för en studio och bolagets personal får nu bråda tider att flytta in. Först måste en kabel dras från masten över till fastigheten och det kostar pengar, men i nöden prövades vännerna. På dem blev man inte besvikna. Bolaget ber att få framföra ett stort tack till alla.

På tal om TV blir nästa sändning måndagen den 21 februari, och då blir det inte vilket program som helst. Då har terjärvborna — men även andra — möjlighet att sätta Helge och Rakel “på det hala”, i en direktsänd valtent. Redan nu gäller det att börja tänka över vad man  borde fråga om. Det går att ringa direkt under sändningstid, eller sända skriftliga frågor till undertecknad. Vill påpeka att det bör vara sakliga frågor och ej anonyma sådana.

Pensionärer och blivande pensionärer har möjlighet ät få sina pensionsfrågor besvarade inkommande tisdag på sparbanken.  Det är, en specialist på folk- och arbetspensioner som kommer att ge gratis rådgivning i dessa frågor. Det enda som fordras är att man känner till det egna förhållandet och lägger frami det sakligt som underlag för diskussionen. Närmare om tillfället i gårdagens Öb.

Jag måste sluta här eftersom jag är trött efter Forsbackaloppet. Det är verkligen tungt att höra på alla som kämpat sig i mål. Tyvärr har de egna skidorna inte använts allt för flitigt, men jag får det att låta värre om jag säger att jag hittills klarat av 15.000 meter. Säger jag det lite slarvigt kan det bli kilometrar av det hela.

LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 13:57
 
 
Top! Top!