www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 15.10.1980
Skrivet av Loffe   
2005-04-15 11:32
Vi har val i sikte och då gäller det att pricka rätt. Det gäller att i god tid veta det rätta numret och det rätta namnet. Det är för sent att börja tänka på saken när man står i valbåset. Att gå och rösta är att göra sin medborgerliga plikt. Alla vill vi ha rättigheter — och en möjlighet att rösta är en av dem. Den som tycker att det är onödigt att rösta, kunde i stället tänka sig hur det skulle vara att sakna denna rösträtt.

 

“Klantskallar röstar inte” står det på ett informationsblad som utsänts av Undervisningsministeriet, Statens ungdomsråd och Centralen för Medborgarfostran. Vad är då en klantskalle? Att klanta betyder ungefär att bära sig dumt åt, att fumla, att vara tafatt. Klantskalle betyder dumhuvud, klåpare, odugling, fårskalle, träskalle, sto!le — och många andra mindre smickrande namn tillskrivs en sådan typ. Så den som inte tycker det är värt besväret att gå till vallokalen och avgé sin röst, får då acceptera dessa hederstitlar. Alla ni som går till vallokalen vet att det ingenting kostar att rösta. Men tag ändå med en slant, för samtidigt med valen blir vi påminda om något som också borde vara en medborgerlig plikt att minnas dem som har det sämre ställt i vårt samhälle. Nämligen våra handikappade medmänniskor.

Från och med idag, onsdag, görs det ivriga försök att störta skogens konung — älgen. Rödklädda gubbar med bössor kommer den närmaste tiden att vara älgens värsta fiende. Sjuttio älgar kommer att fällas och det är en radikal ökning sedan i fjol. Två olika jaktlag under ledning av jaktledarna Allan Furu och Bengt Hästbacka kommer att vara på krigsstigen idag onsdag samt i morgon torsdag. På fredag blir det slakt om det finns anledning. Älgjägarna har uppfört 30—40 jakttorn utefter skogsvägarna. Dessa har byggts med tanke på den egna och andras säkerhet. Ifall det blir en bom, går skottet ner i marken och inte in i skogen.

Hälsorådet Alfons Vuojärvi förundrar sig över vad det blev av rudorna från Söderby och deras talesman Helge. Trots rudornas storseger i slantkastningen senaste sommar har det inte hörts ett knyst därifrån. Enligt hälsorådet lär rivaler — mörtarna — planera en ny fight annandag påsk, så till dess finns det möjlighet för en och var att förbättra tekniken att singla slant. Om det blir ett triangeldrama just då, det får tiden utvisa.

Naturen tycks ännu visa sina bästa sidor. Från Risbacka rapporteras att Berit Skullbacka dragit upp en jättemorot. Den lär väga hela 850 gram och har en längd på 28 cm och ett midjemått på 25 cm. Har någon sett en större baddare så säg till.

Det var ju roligt att Matt skall inkomma till redaktionen med en egen bröstbild. En röntgenplåt lär annars avslöja om det föreställer en man eller en kvinna, eftersom muskulaturen enligt  välunderrättade källor varierar på Adam och Eva. Det är bara att hoppas att plåten inte blev matt, eller hur Matt? Mjölkningsbestyren som  Matt beskrev var verkligen intressanta. Det framkom att tryck i mjölkmaskinen gjorde att mjölken rusade upp i skallen på kon, då skulle jag föreslå att Matt nästa gång gör tvärtemot. Sätt spenkopparna på --hornen — kanske mjölken då trycks ner i juvret på kon. Då behöver inte Matt vara så “tjinkko mä tjiklo tjikkona.

LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 14:17
 
 
Top! Top!