www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 01.07.1983
Skrivet av Loffe   
2005-04-15 12:06
Så har då en och var fått fira en midsommar efter bästa förmåga och förstånd. På många sätt har helgen säkert firats — vilket sätt som sedan varit det rätta får någon annan avgöra. Att inte alla skulle få en bra midsommar kunde man avläsa ur gammal statistik. Något som inte statistiken däremot tidigare visat, är att det tycks ha blåst upp ett “religionskrig” i gamla Kronoby. Och vi som trott att här skulle råda fullständig religionsfrihet.

För en tid sedan uppträdde vår länsman i Terjärv TV och där visade han en glädjande statistik, och sa att det ändå är tryggt att bo i vår kommun. Knappt hann han lyfta det obefintliga honoraret för TV-framträdandet innan det blev dags för utryckningar hit och dit. Det verkar som om ingenting mera är som förut. Vi lever i en föränderlig värld, och det beklagliga är att utvecklingen tycks gå åt fel håll. Men det gäller att vara optimist in i det sista.

Nu tror jag att Gust lever i den tron att jag inte mera skall minnas allt vad han dragit upp om mig i sina många perioder. Men så är det inte. Efter att han kom hem från “lustgården” i Ikalis har han inte skrivit om någonting annat än kvinnor. Och alltid drar han in mig i sammanhanget. I en period fick han för sig att broder Matt och jag troligen skulle komma att sitta och hänga på någon “bikinibar” vid simhallen i Karleby. För det första är jag inte intresserad av någon simhallsverksamhet och för det andra är jag inte intresserad av bikinin, varken deras färg, snitt eller kvalitet och för det tredje vet jag inte varför Matt behövs med!

Så har också Gust varit i kontakt med kvinnor “nära sig” eller var det “nära mig”. Gust har åkt hit och dit, och blir mer och mer romantisk i sina brev. På Heimers vis börjar han nu beskriva sitt Öja, och drar sig inte för att breda på ordentligt i sina skildringar. Men det är sant som han skriver, det kan många intyga,  efter sångfesten i Öja.

Nu på söndag blir det igen dags för Terjärv maraton. Säkert är det många som fick blodad tand efter fjolårets tävling och vill uppleva det på nytt. Terjärv TV kommer att vara med på ett hörn för att föreviga de slitna anIetsdragen för eftervärldens forskare. På tal om Terjärv TV vill redaktionen meddela att den önskar komma i kontakt med intressanta personer som kommer hem på semestern  för att om dem och med dem göra tv-program. Detta betyder inte att det inte skulle finnas intressanta personer här, för egentligen skulle varje människa vara värd sitt eget program.

Så du emigrant som kommer på besök till din hembygd. Du kan besöka vår studio och där antingen sjunga, spela, berätta, predika, trolla, eller göra vad som helst.  Terjärv TV är öppet för vem som helst och för vad som helst — till en viss gräns. Troligen blir det en sändning i veckan efter hembygdsfesten, och då kommer ett unikt program att visas, nämligen levande bilder från vår hembygd — på 30-talet!

Så ett kort meddelande till de personer som eventuellt deltar i en viss läsartävling som undertecknad står för på annat håll. På grund av tidsbrist, artikelutbyten i sista minuten, dålig korrekturläsning, rent slarv, tankspriddhet och andra mindre goda händelser och egenskaper, skall den som deltar lämna uppgifterna sex, sju och åtta obesvarade. Endast de fem första punkterna ifylls.

God fortsättning på sommaren tillönskas alla periodskrivare och -läsare.

LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 13:54
 
 
Top! Top!