www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 14.02.1986
Skrivet av Loffe   
2005-04-15 14:13
Här har man gått och trott att broder Heimer för alltid skulle vara en inbiten långdistansare i det vita spåret, men nu lär han inom en snar framtid “sadla om” ordentligt. Enligt trovärdiga kretsar inom den alpina sporten i Terjärv lär han ha varit och förberett ett eventuellt störtloppsförsök vid skidbacken vid Kovas. Hur långt det framskndit med preludierna att kasta sig nedför stupet kunde inte bekräftas, men enligt vissa sakkännare har en motorcykelhjälm iordningställts vid Kovas enbart för Heimers störtloppspremiär.

Efter den egna premiären i skidspåret vid sportstugan, ligger det också nära till hands att man hamnar att byta motionsform. Glidet var bedrövligt, och skridskostilen lyckades inte heller till belåtenhet. Det fina med “ti släpp i bakka” är att man får lifta ena vägen, något som man inte bjuds på utefter skidspåret vid sportstugan. Efter att i en säsong nu glott på dessa dristiga fartdårar i utförsbackarna, blir det säkert aktuellt att pröva själv. Speciellt nu då Heimer också tänker börja. Säkert är det skojigt, och smakar det så kan det också kosta en liten slant.

Trots det, är det inte dyrt att åka slalom vid Kovas. Gun- Britt och Sten har fått det riktigt bra ordnat och folk tycks komma från när och fjärran. På fettisdagen invaderades backen av barnträdgårdsbarnen som njöt på sina pulkor och “pruttbrän”. Senare i vår lär skoleleverna reservera sina skiddagar. Däremellan kommer skidentusiaster från hela Pedersöre- och Karlebynejden. Enligt ägarna har säsongen hittills varit tillfredsställande och speciellt lördagar och söndagar har varit toppdagar. Vid Kovas finns också ett drygt två kilometers skidspår. Vill man ta en paus i åkandet finns det möjligheter att få käka grillkorv, hamburgare och våfflor, samt dricka kaffe eller saft. De vanliga öppethållningstiderna är mellan tre och nio till vardags och tio till nio i helgerna samt under sportlovsveckan. Det att backen kan “invaderas” av större grupper visar det att inkommande fredag, lördag och söndag samlas Jakobstads Caravanförening till en husvagnsträff vid KCovas. Det är möjligt för olika grupper, föreningar och skolor att reservera någon speciell “besökstid”.

Terjärvmarthornas soppdag på fettisdagen blev enligt dem verkligen lyckad. Det var svårt att beräkna hur många som skulle komma och äta, tyvärr blev det så att soppan tog för fort slut och redan vid ettiden var det slutsålt. Och då hade de redan sålt dryga 100 liter. Enligt besökarna var maten det bästa tänkbara och de lovade komma igen ifall en dylik dag ordnades framdeles. Och det lovade marthorna att göra. Ett tjugotal marthor var engagerade under dagen. Marthorna vill nu tacka alla som kom till deras dukade bord och hälsar alla välkomna nästa gång. Marthorna vill också rikta ett stort tack till Karleby Andelsmejeri och Terjärv Sparbank, som bidrog med en stor del av ingredienserna. Själva stod ju marthorna för en del. Hur som helst var dagen lyckad och liknande dagar kunde gärna anordnas i framtiden. Det är viktigt med dylika “umgängesdagar” då vi mer och mer, både en och annan, håller oss inom de egna väggarna.

Äntligen blir det premiär på TUF:s nya revy “Häslappåslint”. Vad månne det nu syfta på? Ett fyrtiotal ungdomar har under en tid skrivit texter och övat, och intressant skall det bli att se vem som får komma med i texterna. Det har ju alltid varit så att det varit smickrande att få ingå i texten.  Fjolårets revy blev ju uppskattad och ingenting säger heller att årets revy inte skulle kunna bli lika bra eller bättre.

LOFFE


Senast uppdaterad 2005-04-29 13:53
 
 
Top! Top!