www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 28.01.1992
Skrivet av Loffe   
2005-04-15 14:21
Så har vi då lämnat det gamla året bakom oss och ser med stora förväntningar fram emot vad detta år har att bjuda på. Före jul så fascinerades vi av julens stjärna och grubblade på hur den konstellationen kom till, och nu efter julen får vi igen stirra fram mot EG:s stjärnbild, vars sammansättning tycks vara mera oklar än julens stjärna.

En och var har säkert avgett sina nyårslöften om att bättra sig på ett eller annat sätt, trots att det visat sig ofta att löftena inte håller i längden. Själv gavs det inga löften utan man får hoppas att man kan bättra sig i något avseende, och om det skulle vara så lyckligt, så får det ske när som helst och inte vara bundet vid något speciellt årsskifte.

Broder Heimer har nu gjort det till tradition att fira nyåret ute i den djupa ödemarken, och det är ju också ett sätt att tillfälligt fly från världens jäkt och stress. Få se hur länge Heimer får rå om sin stockstuga, innan någon bayrare slår några Ecun i bordet och gör det till en jaktstuga för EG-diplomater.

Efter en lång frånvaro i TV-rutan kommer Terjärv TV att börja med sina sändningar på Runebergsdagen den 5 februari. Då kommer den nya studion att invigas i Terinits gamla fastighet. Efter det kommer det för
hoppningsvis att bli regelbundna sändningar. Det har inte varit “lama” som angripit TV-bolaget, utan det har varit fråga om att det inte har getts möjlighet att göra sändningar. Efter det att gamla bankfastigheten renoverades skedde vissa förändringar som gjorde att vi inte fick kontakt med yttervärlden. En sak var också att centralantennsandelslaget flyttade sin utrustning till Terinits fastighet.

En sak som blev ogjord ifjol var genomförandet av byafrågesporten. Huvudorsaken till det var att vi saknade studio, eftersom vi ville sända tävlingen direkt. Det blir ingen frågesport den 5 februari men troligen redan veckan därpå om TV-personalen finns på plats. Detta betyder att byarna kan börja se om sina laguppställningar, och meddela in namnen till undertecknad. Det har varje år visat sig att det görs i sista minuten. Därför borde lagen redan få poäng i anmälningsskedet, vilket säkert skulle skynda på inlämnandet av anmälningarna. Nabba och Kortjärvi har redan frågat om det blir någon tävling och trots att vi redan bytt år så kan vi nog ännu utse 1991 års-mästare. Lämna in anmälningen under nästa vecka trots att undertecknad då befinner sig i varmare trakter. En och var är vi ju avgudadyrkare i en eller annan form, och en form är soldyrkandet som under de senaste decennierna blivit utspritt över hela världen.

Måste sluta nu annars kommer jag igen in på kritik av vårt etablerade välfärdssamhälle i utveckling.

LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 13:53
 
 
Top! Top!