www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 18.08.1983
Skrivet av Loffe   
2005-04-16 01:21
När jag knackar ner denna period väller regnet ner och det verkar lida mot höst, och ännu har jag inte hunnit uttrycka min odelade åsikt med Bara Bruno Bröst. Tyvärr blir det inte nu heller, eftersom jag skall efterfölja BBB:s råd och skriva någonting mera givande. Öb har varit roligt nog fylld av bikiniinsändare, perioder och andra i mitt tycke intressanta framställningar, som alla fordrar en stor uppmärksamhet och välövertänkta kommentarer.

Jag har en lång tid trott att det varit något fel på broder Gust, eller att han “reist si fördärva”, eftersom han inte visat sig i spalterna på en lång tid. Trodde jag. Men han lär ha präntat ett svarsbrev till mig i kåserispalten. Men samma dag som hans text kom till tryckeriet stannade tryckpressen och ingen tidning kom ut, förrän dagen efter. Stora delar av Öb:s spridningsområden blev utan tidning den dagen, så broder Gusts brev förblev oläst för den stora majoriteten. Därför vädjar jag och många Öja-Gust-vänner om att Öb publicerar brevet på nytt. Inte för min skull utan för min broders skull, så det inte blir något “glapp” i händelse- utvecklingen. Själv fick jag åka in till stan för att roffa åt mig ett exemplar av den sällsynta tidningen av den 2 augusti. Som sagt blir det inga andra kommentarer denna gång, varken till BBB, BBB:s supporter, Lippan *) eller till Öja-Gust. För att hinna ögna igenom allt som skrivits, smälta det och kommentera det, blir det att ta några dagars tjänstledighet för min del.

“Släkten Lassas i Terjärv 1633—1983” som sammanställts av släktforskaren Verner Lindsjö har haft en strykande åtgång och den första upplagan är nu slutsåld. Men en ny upplaga planeras komma ut före utgången av detta år, men det beror på om det finns efterfrågan. Därför önskar utgivaren, att de som är intresserade bör anmäla sig innan det blir fråga om någon ny upplaga. Anmälan kan göras till Verner Lindsjö eller till Helena och Hans-Erik Andtbacka. Minst hundra intresserade bör anmäla sig. Det är verkligen fråga om ett digert verk i två delar som Verner Lindsjö gjort, och det är ett uppslagsverk som borde finnas i varje hem där det finns rötter i Lassas-släkten. Priset är billigt om man jämför med andra böcker på marknaden.

Nu på lördag, den 20 augusti, och med början klockan två blir det dags för den väntade knappkast- ningsfighten mellan ärkerivalerna Fars Vila, Kortvans Mört och Söderby Rudor. Tävlingspiatsen är belägen vid Skogsby byahem, eller på FV:s mark. Enligt arrangörerna är det fråga om en välpreparerad bana — en bana som inte har sin like på dessa breddgrader. Enligt hälso- och vägrådet Alfons Vuojärvi har förberedelserna gått bra och han lovar att allting skall klaffa den aktuella dagen. Sittplatser finns för långväga gäster, likaså parkeringsplatser för två- och fyrhjulingar, men han påpekar att man bör komma i tid annars blir det att gå långt. Det kommer att kastas från “stekkomääri” och från “langmääri”, vilket betyder 10 meter resp. 15 meter. Alla tre föreningarna kommer att ställa upp med tiomannalag. Damer har inte tidigare deltagit, men Vuojärvi påpekar att det ändå inte förekommer någon diskriminering av damer inom FV, där kvinnorörelsen kommit för att stanna. Vuojärvi säger också rent ut att FV är storfavorit, och att deras lag aldrig förlorat före en tävling. Träningen har varit intensiv de senaste veckorna, men ingen hemlig sådan, varför spioner från de andra lägren ofta setts kika fram bakom någon knut. Någon förhandsanmälan behövs inte,  men det är inte heller tillåtet att anmäla sig efter det man kastat. Det blir både servering och pris utdelning och eventuellt också TV-bandning.

Forsbackalänken löps vid sportstugan inkommande söndag — den 2l augusti — med start vid ettiden. Klasserna är 15 km allmän klass, 8 km för damer, motionärer, pojkar och flickor under 14 år och 18 år, samt herrar och damer över 40 år och 50 år. Så klasser finns för alla som tycker om att röra på sig och hålla upp en något så när god kondition. Så nu gäller det för alla som “försoffats” under friidrotts-VM, att rycka upp sig och ta en hälsosam runda ute i terrängen kring sportstugan, annars hamnar man en vacker dag in på Terjärv-sjukhuset.

LOFFE

*) Dessa kåsörers alster kommer  under "Kåserier"

Senast uppdaterad 2005-04-29 13:50
 
 
Top! Top!