www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 13.10.1982
Skrivet av Loffe   
2005-04-16 03:44
Det är sällan man hinner dyka upp i perioderna, men det har nu blivit höst, och en period per årstid borde man hinna med. Här på hemmafronten sker inte så mycket, men ute i stora världen är det full fart. Tunnelbanegubbarna i Helsingfors har velat dölja vad de hållit på med, så nu har stan fått ett nytt namn  — Metroskoj. Vi har fått devalvera två gånger. Kanske det berodde på att inte Arafat fick komma hit. Utanför Stockholm lodar man för brinnkära livet efter något som man inte vet vad är. Säkert någon öststatsprodukt. Det är hålligång ute i världen. Här får man nöja sig med att titta på när löven faller.

Terjärv TV dyker upp i rutorna igen ikväll vid sjutiden. Det blir fråga om lätt program i tre timmars tid. Efter bolagets tillfälliga utlokalisering till Hästbackaby är man så tillbaka på det gamla stället. Tyvärr finns det i kväll ingen allmän TV på Pärlan —. åtminstone inte ditskaffad på bolagets vägnar. Sändningskvällarna har bolagets magra personal fullt upp med att förbereda sändningarna, varför lite tid lämnas över för denna service, något som borde finnas för andra bybor. Inget hindrar att någon tittare från någon utby kastar sin 26- tummare i baksätet och leker t.f. biografägare i barens lokaliteter. Men tag först kontakt med barens personal.

Ett nytt programnummer är mästerskapstävlingar i frågesport, dit vem som helst kan anmäla sig. Till kvällen borde två frivilliga anmäla sig. Det blir fråga om en inbördes duell, och vinnaren från omgången går vidare. Som tidigare är det fritt fram att ringa in meddelanden, hälsningar och annat kostnadsfritt.

Nu på fredagen skall terjärvpensionärerna börja frågesporta på allvar.  Sparbanken arrangerar tävlingen “Allvetarna” och fem lag skall göra upp om titeln. Det är tremannalag från Småbönders—Högnabba, Kortjärvi
—Djupsjöbacka, Kyrkoby I och II samt Hästbacka—Kolam. Domare blir Ragnar Granvik. Det blir fråga om flera deltävlingar. Poängen sammanräknas och på vårsidan utlyses vinnarna. Laguppställningarna är redan klara, men av taktiska skäl kan dessa inte meddelas. Alla pensionärer som finns inom Terjärvs gränser är hjärtligt välkomna med som publik, för att heja på de sina. Tävlingen börjar klockan ett och beräknas vara över vid fyratiden. På detta sätt kan pensionärerna anlita bussturerna. Även publiken får egna frågor att svara på varje gång. Kaffe serveras och förutom frågesporten blir det lite annat program. Tävlingarna hålls i sparbankens klubblokai.

Ja, han Yasser. Tack och lov att inte skäggstubbsgubben inbjöds. Det är underligt att det finns fint folk som vill bjuda in något så ofint. Förutom sina många andra fel tycks ju gubben vara upp och ner i byxorna sina. Så hänger nog också lakanet på fel sida av skallen hans. När Moshe Dayan var här, fick högdjuren brått att plocka fram “djildrä siin” och åka bort för att fiska. Då hade de finska politikerna lappar för båda ögonen. Det verkar ligga nära till hands att vi när som helst kan avbryta våra förbindelser med Israel, till förmån för PLO och andra östrekommenderade vänner.

På tal om kedjebreven vill jag för min del säga att — trots om otur och möjligt förtida död som spåddes om jag inte sände kedjebrevet vidare — så har jag inte sett skymten av dessa hotelser. Jag fick brevet för flera månader sedan, men ingenting har skett. Så har det också varit med flera andra som fått samma brev. Motiveringarna börjar bara ta slut, därför har också det religiösa kommit med i bilden. Därför håller jag nog med Rokala och Candelin att man kan kasta bort skräpet — frimärket kan man ju spara om man råkar vara samlare.

LOFFE


Senast uppdaterad 2005-04-29 13:49
 
 
Top! Top!