www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 19.06.1987
Skrivet av Loffe   
2005-04-16 09:18
Regnar det inte här, så regnar det väl någon annanstans, säger ett danskt ordspråk. Men nog tycks det regna här hela tiden. Ett annat ordspråk lär oss att allt regn är bra före midsommaren, om nu det sedan håller sträck. Idag, fredag, firar vi midsommarafton, och i morgon har vi midsommardagen. Enligt bondepraktikan lär det regna i fyrtio dagar i följd — ifall det regnar den dagen.

Om det nu i värsta fall skulle regna fyrtio dagar framåt, skulle det betyda att flera utetillställningar skulle få flytta inomhus eller framflyttas. Arrangörerna för kronbröllopet fasar inför tanken att det skulle störtregna på bröllopsdagen. Då fick man endast trösta sig med att regn i brudkronan lär betyda lycka. Men det är ju endast ett ordspråk. Planeringen av evenemanget kommer nu in i sitt mest kritiska skede. Nu börjar det praktiska förarbetet.

På tisdag den 23 juni blir det en talkodag vid Forsas. Redan på eftermiddagen anländer danslaven som är färdiggjord, men som skall placeras på sin plats. Vidare skall långbord spikas, port göras, planen iordningställas, spelmanslaven skall göras likaså, några tillfälliga byggnader för “köket” och mycket annat. Den som förstår sig på träarbeten kan ta med hammare och såg, någon annan kunde ta med sig räfsa eller kratta och några andra kunde enbart komma dit för andra uppgifter.

På tisdagskvällen blir det också fördelning av de uppgifter som skaffarna skall ha på bröliopsdagen. Ett femtiotal förhandsanmälningar har inkommit och dessa skaffare kunde gärna sticka sig in till Forsas på kvällen och höra sig för om skaffaruppdragen. Men många till behövs. Det är självklart att kanske många tycker att dagen blir förstörd om man skall hänga över diskbaljan hela dagen. Men inte hänger någon hela dagen där om “arbetstiderna” fördelas. Många personer behövs till många olika uppgifter. En innerlig vädjan riktas nu till terjärvborna om god uppslutning kring kronbröllopet. Alltså tisdag eftermiddag och kväll vid Forsas.

På måndagen börjar förköp av biljetter till bröllopet. De som vill komma dit ryms “no in”, men det är mest fråga om att få en förhandsuppfattning om gästantalet så att “köket” vet hur mycket mat skall inskaffas. Biljettpriserna är låga. För en femtilapp får man hålla på i tolv timmar om man vill. Och i det priset ingår all mat och dryck som kommer fram på matbordet samt dans och annat överraskningsprogram. Barn mellan fyra och elva kommer in för 25 mark, och barn mellan noll och tre kommer in gratis. Biljetter kan köpas från Terjärv Sparbanks kontor eller per telefon från huvudkontoret. En fördel med att köpa sin biljett genom förköp är att man kommer snabbare in på festplanen och inte behöver köa. Den som köpt “in sig” får ett bjudningskort samt en festdekal som placeras på ett synligt ställe på kläderna eller uppvisas vid porten.

På måndagkväll drabbar TUS samman med petalaxborna på sportplanen i Terjärv. Länge har supportrarna fått vänta på en hemmamatch och stor invasion väntas nu till denna match. TUS har spelat fenomenalt hittills i division III och om det fortsätter så här så hamnar de utanför divisionen —i tvåan. Annu återstår många matcher och man får hoppas att turen och skickligheten håller i sig säsongen ut. Det ur viktigt för terjärvborna som besöker hemmamatcherna att ta med sig matchprogrammet till matcherna. Då har man möjlighet att vinna pris i en lottdragning som förrättas i pausen.

Föreningen Rädda Kaitsjön kommer att anordna en loppmarknad vid Nabba byahem den 18 juli. För att få någonting att bjuda ut vill nu föreningen höra sig för om det finns gamla möbler, kläder,  verktyg och andra lämpliga föremål ute i stugorna, som planerats att föras till avstjäipningsplatsen. Sådana saker är nu föreningen i behov av. Kontakata Johan Fors, Holger Adahl eller Tom Byskata så hämtas prylama. Så tittar solen åter fram och man kan riktigt inbilla sig att det är sommar. Vill till sist tillönska Öb-läsare både hemma och borta en trevlig midsommar!

LOFFE


Senast uppdaterad 2005-04-29 13:47
 
 
Top! Top!