www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 18.10.1980
Skrivet av Loffe   
2005-04-16 13:33
I morgon finns det tillfälle för Terjärvborna att äta ute. Terjärv Församling inbjuder alla som så önskar att inta en middag på församlingshemmet mellan kl. 11.30 och 14.00. Förhandsbeställningar har tagits emot per telefon men tiden gick tyvärr ut den 16 oktober.  Trots det finns det ännu idag möjlighet att ringa och beställa. Bra vore det om beställningarna gjordes nu på lördagsförmiddagen, så att de som ställer till, vet hur många som kommer.

För 15 mark för vuxna och 10 mark för barn får man äta potatis, kalops med grönsaker och som efterrätt blir det kaffe och rulltårta. De medel som inflyter för dessa intagna middagar tillfaller Finska Missionssällskapet och Kenya Missionen. Detta är ett enastående tillfälle att äta en annorlunda middag. Nu i samband med röstningen skulle det passa utmärkt att äta en god midda efteråt. Då skulle inte husmödrarna behöva stå vid spisen och männen skulle slippa den besvärliga disken. Det är ju “inne” att äta ute, och menyn borde passa alla. Kanske någon tycker att det inte är riktig restaurangmat, men det borde duga åt varje terjärvbo. Vi lever inte för att äta, utan vi äter för att leva. Genom att du äter denna missionsmiddag, bidrar du samtidigt till att mätta andligt hungrande människor i andra delar av världen.

Marthorna inom Kyrkoby krets är bekymrade för återväxten. Detta konstaterades på senaste styrelsemöte. Eftersom man av artighetsskäl inte borde behandla damers ålder, måste det ändå konstateras att det är stort behov av “något” yngre damer, som skulle vara intresserade av att komma med i martharörelsen. Alla damer är välkomna, och det redan inkommande måndagseftermiddag då kretsen har sitt första möte för säsongen. Samlingsplats blir Skogsby byahem. Programmet kommer att skötes av Skogsby-marthorna. Dessa möten hålls i regel en gång i månaden. För att yngre personer som har sitt jobb att söta på dagen, skall ha mölighet
att ta del, planerar man att hålla möten på kvällstid.  Den  som är  intresserad  av att bli  martha kan  kontakta Laila Knutar.

Älgjägarna i Terjärv har haft en fin start på sin jaktsäsong. På två dagar har man nedlagt 18 älgar, varav sju har fällts av Hästbacka jaktlag och 11 av det andra jaktlaget. På onsdagen fick man säkert den största älg som någonsin skjutits, nämligen en 18-taggare. För den prestationen stod Bo Wistbacka. Kyrkoby jaktlag har jagat i skogarna mellan Sarjärv, Markjärv och Särkjärv, medan Hästbacka jaktlag hållit till vid Lytsmossen och Svartsjöbacka. Om jaktlyckan blir lika bra i fortsättningen tar det inte många dagar innan kvoten är full, eftersom man får fälla 70 älgar.

LOFFESenast uppdaterad 2005-04-29 13:45
 
 
Top! Top!