www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 18.07.1990
Skrivet av Loffe   
2005-04-16 13:45
Det är mycket gott som kommer från öster i dessa tider. Det mest kännbara för tillfället är det varma vädret — något som vi saknat den senaste tiden. De som under de föregående veckorna fått lida av det mera kylslagna och våta vädret har varit semesterfirarna och arrangörerna. Och man får hoppas att det nu stundar bättre tider för båda.

En annan positiv företeelse som kommer att ske — om vi vill det eller inte — är att de förtryckta judarna snart kommer att vålla över den finsk-ryska gränsen och efter ett kort uppehåll i Finland får resa vidare till sitt hemland. Detta nya exodus kan inte hindras varken av Koivisto eller Paasio trots att man ända in i det sista får tvivla på grönt ljus. Blir det rött kort för judarna — efter påtryckning på Finland av PLO och deras oljestinna arabvänner — bådar det inte gott för vårt land. Det är många i vårt land som tvivlat på denna förutsiade utvandring. Ingen kanske trodde att Finland skulle bli ett transitland — men nu är vi där.

Något som man i dag frågar sig vad gäller Koivisto och Paasio och många andra arabinfluerade politiker är, att varför är man så noga med att hindra israeler att bosätta sig på ockuperade områden, när man aldrig ställt sig tvivlande till ryssarnas bosättning i det ockuperade Baltikum. Finland har ju hela tiden sagt att landet inte blandar sig i andra länder inre angelägenheter.

Så har då kulturmässan hållits och efter vad man fått höra så blev det en lyckad mässa, och det tack vare de 80 utställarna. Kulturnämnden har planerat en form av uppföljning tillsammans med utställarna, för att utröna vad följande steg skall bli för att få en fortsättning. För någonting. måste göras för att uppmuntra företagsamheten bland ortsborna. De som deltog i utställningen kan förbereda sig på en diskussionskväll tillsammans med kulturnämndens medlemmar inkommande måndagskväll, den 23 juli. Eftersom jag också satt med i nämnden vill jag här ännu framföra ett stort tack till alla som gjorde mässan till vad den blev.

Kristen sång och musik blir det inkommande lördag, men före det blir det som vid andra tillställningar, lite talko för att ställa allting i ordning. På fredagskvällen samlas de som är intresserade till församlingshemmet för att där göra planen i ordning. De som kommer dit kan gärna ta med sig lite redskap som säkert kommer att behövas. En traktor är beställd för det blir transport av bänkar och björkar.

I kväll blir det byafest vid Nabba byahem, och den som  tidigare besökt en sommarfest där, vet att arrangemangen varit av proffsklass. Denna gång blir det tal av församlingens nye kyrkoherde Timo Saitajoki. Vidare blir det sång, musik och deklamation. Och alltid brukar det bli något överraskningsprogram vid Nabba. Så det kan man säkert räkna med även i år.

I morgon torsdag blir det en sommarfest vid Högnabba byahem så då gäller det att styra sina steg dit. Arrangörerna där lovar ett oförglömligt omväxlande program. Sommarens evenemang är inte slut med detta. På söndagen blir det sommarfest vid Djupsjöbacka skola med tal av terjärvättlingen Kurre Långbacka. En man som är en riktig lustigkurre i många avseenden.

På söndagkväll inleder TUS-laget höstsäsongen i fotboll. Då möter de lappolaget Virkiä. Så det gäller att bänka sig vid planen och där ge tussarna det stöd de så väl behöver. Djupsjöbacka Triathion blir det den 26 juli och Terjärv Marathon den 29 juli.

Så ännu gäller det att hänga med i svängarna.

LOFFE
Senast uppdaterad 2005-04-29 13:44
 
 
Top! Top!