www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 21.10.1984
Skrivet av Loffe   
2005-04-16 13:55
Trots att hösten nu ger ett kyligt och deprimerande intryck tycks ‘senromantiken’ och någonting i likhet med vårkänslor flamma upp inom Öja-Gust, Jakob och Heimer. Nu verkar det som om Heimer fått till god vana att “famppa” vid de flesta tillfällen. Men eftersom Heimer och de två övriga har till sed att krama om kvinnfolk, kan dessa handgripliga gester inte tolkas som politiska. Menundantag kan-ju finas

Just hemkommen från huvudstaden är det enda som lämnat kvar i skallen efter luftfärden det oväntade mötet med Liv Ullman. Det blev inget “ famppande” eftersom hon inte kände mig, det enda man fick nöja sig med var att sitta och lyssna på henne tillsammans med kulturklicken i Hesa. Liv Ullman arbetar numera för FN.

Som säkert många småböndersbor redan känner till blir det frågesport mellan backarna onsdagen den 24 oktober, alltså nästa vecka. Affischer har satts ut, varför klockslaget är känt. Nu gäller det bara att så fort som möjligt komma in med laguppställningarna till undertecknad. Som bekant vann ju Wistbacka-laget i fjol och. säkert hoppas de att de skall försvara titeln. Men säkert ruvar de övriga lagen på revansch. Förutom att sparbanken bjuder på kaffe och dopp, lär det bli musik av ungdomsorkestern Republic Black Mail från Småbönders. Tyvärr kolliderade sparbankens tillställning med kommunens tillställning “Filmkväll i Småbönders UF:s lokal” då filmen “Kullerbytta-gänget” skulle visas. Men nu har tiderna ändrats så att filmförevisningen börjar två och en halv timme tidigare än frågesporten. Så nu erbjuds småböndersborna två tillställningar samma kväll.

FRK:s lokalavdelning i Terjärv håller sitt ordinarie höstmöte 5 november och till det tillfället inbjuds de som är intresserade av dylik verksamhet. Tyvärr har det ofta varit så att endast styrelsen kommit upp, men även andra kan komma. Någonting som diskuterats i avdelningen är väntjänsten, men den verksamhetsformen har ännu inte tagits upp. I dessa tider då det talas om hemvård, åldringsvård, och annat kunde också väntjänst bli en viktig komplettering. Säkert finns det redan många i vårt samhälle som utför någon form av väntjänst i tysthet. Tanken inom Röda Korset skulle vara att skapa en mera organiserad väntjänst, så att gamla som är i behov av väntjänst i någon form, kände till vem han eller hon kunde vända sig. Så du som är intresserad - möt upp på avdelningens höstmöte. Möteskallelser finns utsatta på olika inrättningar i byn.

Terjärv TV ligger lågt för tillfället, men snart blir det sändningar. Program finns på lager, men personalen är så svårhopsamlad. Någonting som det också bjuds på i höst är tv-kvällar med  önskeprogram. Tittarna kan ringa in sina önskemål redan nu, så producenten mellan varven kan plocka fram de rätta bitarna ur det nu ganska omfattande kassettlagret. Meddela ditt önskemål.

Till sist  -  glöm inte reflexbrickan.

LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 13:44
 
 
Top! Top!