www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 17.11.1990
Skrivet av Loffe   
2005-04-21 10:34
Så har vi igen kommit till den tid på året då det är av stor vikt att bli snäll. Det gäller att vara till sin fördel ända från farsdagen till julafton. Det är ett måste om det skall resultera i några presenter. Jag har inga uppskruvade förväntningar på jultomten och det har jag aldrig tidigare haft heller. Under tidigare jular har det mest blivit att stå och se på — och i bästa fall har jag fått berätta för bocken vem som skall få nästa paket. I längden kan ett sådant jobb bli mycket frustrerande och tär på den egna självkänslan. När man till slut kvitterat julgubben för snabbvisiten är man glad att det äntligen är över — och länge till nästa gång.

Över tycks det också var med den svenfeltska prästkragspolitiken som gått som följetong i våra dagstidningar. Alla har vi fått leva med i detta “Kommer — kommer ej” och “Älskar — älskar ej”. Det blev verkligen fascinerande att följa med den dagliga utvecklingen och ibland önskade man sig att det kommit ut en kvällsupplaga, för hela tiden troddes någonting nytt ske. Utan att ta ställning till själva sakens behandling fick man ändå det intrycket att så här prestigefyllt, dramatiskt och tårdrypande kunde det väl ändå inte vara. Summan av kardemumman tycks nu vara att både Svenfelt och en del av de folkvalda ställts emot varandra genom att kanske i onödan spetsa till hela saken. Man får ändå hoppas att allt ordnar upp sig till slut. För i politik är ju allting möjligt.

Inom november månad borde det igen bli dags för den årliga byakampen i frågesport. De lag som jag varit i kontakt med har inte direkt hoppat högt av glädje då de fått en informell inbjudan. Endast nabbalagets mannar uppvisade en synlig adrenalinstegring vid tanken på en ny fight. De lovade komma med två lag, och det skulle inte vara någon direkt utopi för dem att ta dubbelt. Fjolårsvinnarna från Småbönders var en aning tveksamma eftersom de inte visste om de skulle klara av pressen av att vara förhandsfavorit. De byar som inbjuds är: Småbönders, Högnabba, Djupsjöbacka-Kortjärvi, Nabba, Kyrkoby, Skogby, Hästbacka och Kolam. Om någon får upp ett reservlag så är det välkommet. Trots att tidpunkten för den direktsända TV-frågesporten ännu inte är fastställd, kan lagen redan komma in med laguppställningarna till undertecknad.

Alla har vi ju varit vana med att presidenten har sin speciella bjudning den 6 december. Till min kännedom har det nu kommit att det lär planeras en alternativ självständighetsfest på Fars Vila den 6 december och att det kommer att bli direktsändning i Terjärv TV. FV-bossen Högnabba lät förtälja att man inom den inre kretsen inom FV redan flera år lekt med tanken på en egen bjudning, men att man hela tiden ställt sig tvekande och osäkra till de eventuellt inbjudna från Kortvans Mört.

Enligt Hr Högnabba borde de inbjudna från KM delta i en av FV arrangerad kurs “Konsten i att uppträda på slottsbal”, detta eftersom det fordras en viss etikett i den sociala samvaron. Hr Zittra, som jag också var i kontakt med, såg mycket positivt på en inbjudan till Kortvans Mört, men ställde sig ändå lite tveksam till FV:s bräckliga ekonomi, och befarade att han fort själv hamnar att stå för förplägningen. Hr Zittra — som enligt egen utsago har mest att säga till om inom KM,  sa att han skulle vara självskriven och att han gärna kunde tänka sig stå som ledare för en tjugohövdad toppdelegation. Det enda som bekymrade honom är tafattheten inom FV. KM lär ha donerat några gångjärn till deras paraddörr, men ännu har de inte fått dem på plats trots tydliga och flerspråkiga bruksanvisningar.

Hr Zittra tippar nu att det blir så att han själv får sätta dem på plats under någon utdragen mellantakt under slottsbalen. Fars Vila har redan gjort kontrakt med Terjärv TV, som fått ensamrätt till balen. Enligt Hr Högnabba kan ortsborna nu gå i spänd förväntan på en eventuell inbjudan, men Högnabba varnar också för att folk inte skall ha för överilade förväntningar och enbart gå i dagdrömmeri och inte veta vad man håller på med i sitt dagliga värv. Enligt Hr Högnabba får både Kortvans Mört och Söderby Rudor en viss kvalitetskvot till sitt förfogande och där välja ut de som har de största och vackraste medaljongerna. Vilka kriterier som gäller då det skall väljas och vrakas inom de egna folkleden är ännu oklart. Speciellt bemärkta utomstående personer, exempelvis turbomästarna, kunde tänkas fylla de fordringar som ställs på en värdig gäst. Enligt Hr Högnabba kommer Fars Vila inom de närmaste veckorna att komma ut med närmare upplysningar.

I morgon, söndag, den 18 november, blir det öppet hus vid barnträdgården i Terjärv. Mellan klockan ett och fyra finns det möjligheter att bekanta sig med barnträdgården och samtidigt få sig en kopp kaffe och hembakat samt deltaga i ett lotteri. Allt som man får in kommer att gå till ett verkligt gott ändamål, allt går nämligen oavkortat till barnen i Rumänien. Kontrasterna mellan barnhemmen i Rumänien och barndaghemmet i Terjärv är så stora och nöden i Rumänien så ofattbar, att en avnjuten kaffekopp här, kanske inte tycks räcka långt. Men någonstans ifrån måste hjälpen komma. Besök därför barndaghemmet inkommande söndag. De rumänska barnen är värda denna lilla gest.

LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 13:42
 
 
Top! Top!