www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv - tre perioder 18.03.1990
Skrivet av Loffe   
2005-04-25 09:49

Att hitta den rätta inspirationen för en period är inte alla gånger så lätt. En delorsak är att broder Gust i Öja tycks ha dragit sig ur det hela och inte mera kommer med sina jordnära inlägg som ibland fick oss periodare orsak att ge tillbaka och tillrättavisa Gust efter bästa förmåga. Broder Heimer i Småbönders är still going strong och nu sedan han kungjort sitt konfidentiella telefonnummer kommer han säkert i framtiden att få fortsätta Öja-Gusts lyriska och överspända skildringar från förstulna samkväm med utsocknes damer. Heimer har det nog bättre förspänt än vad Gust hade, för Heimer har inte fjättrat sig vid någon enskild, utan haft självstyre och sin fulla frihet att bocka till alla sidor. Sedan obundna damer nu fått kännedom om Heimers hemliga kod, skulle det inte överraska en alltför mycket om han inom kort kommer att ströva utefter naturstigen med någon egenhändigt nominerad blondin under den kommande knoppningstiden.

 Själv fick undertecknad återkomma från söderns dimhöljda sol till lockout och strejk. Den första veckan gick något så när, men sedan blev det för mycket av den ovissa extra semestern. Den som hörde till de strejkande fick nu en inblick i hur det är att vara arbetslös eller hur det är att vara pensionär. Något som man också fick uppleva under denna tid var hur ytlig vänskap ibland kan vara då den råkar ut för press och stress av något slag. Sen har de tusentals bankanställda under denna tid fått svälja olika slag av gliringar, trots att de kanske inte var med om det hela, utan enbart gjorde det för att inte utprickas som strejkbrytare. Men en och var är sig själv närmast. Det var en tid av nöd då vännen prövades och säkert fick många erfara att de inte fanns där de trott dem vara. En och var får sina ovänner genom åren och jag brukar sanna med John F Kennedy som hade som ett talesätt: “Förlåt dina ovänner, men glöm inte deras namn.”

 Trots att det ännu är några månader kvar till sommaren och de många tillställningarna, är det ändå skäl att småningom komma i gång med planerandet. Säkert har redan en del av de arrangerande föreningarna kommit i gång med sitt. Under tidigare år har det haft för vana att. “gröta” ihop sig med evenemang i juli och det är inte att förundra sig över för alla vill ställa till då Terjärv är “tätast befolka” med egna ortsbor och turister.

 För att bättre veta vad en och var tänker ställa till med i sommar tar sig föreningen Vi i Terjärv friheten att inbjuda till en diskussionskväll i sparbankens klubblokal, onsdagen den 11 april. Till kvällen inbjuds alla de föreningar, organisationer eller intressegrupper som har för avsikt att arrangera några evenemang. På kvällen skulle vi försöka få ihop en preliminär evenemangskalender som senare kunde justeras efter behov. En eventuell tidning kunde göras och skulle komma ut till sommaren. Vi vet ju att det förekommer många kulturella tillställningar och till dem behövs det egna ortsbor och turister. En kombination av kultur och turism vore något som då kunde kallas “Kulturism”.

Av de terjärvevenemang som redan nu är klara är bl.a. kyrkokonsert den 7 juli, Turbo-Man -90 den 7 juli, hembygdsfesten den 8 juli, konsert med Bela Bartok-kören från Ungern den 14 juli, Emet-country den 14—15 juli, Kristen Sång och Musik den 21juli och planer och intresse finns det också för en midsommarvaka med midsommarstång och dans natten lång.

Kulturnämnden i Kronoby har också planerat en kulturmässa i Terjärv under tiden 13—14 juli. Till den mässan kan de anmäla sig som har skapat något med sina händer: målat, snickrat, stickat, vävt, virkat, bakat, drejat, svarvat, skrivit, sytt, kokat, skulpterat, garvat, restaurerat, fotograferat, emaljerat, buteljerat m.m. Den som har gjort något av det ovannämnda kan då komma till mässan och där ställa ut sina alster, visa hur de görs, samt även sälja dem. Under mässan blir det också olika programinslag med sång och musik och annat kulturellt. Kulturnämnden kallar till diskussionstillfälle för intresserade angående mässan, inkommande tisdag, den 20 mars, i sparbankens klubblokal. Affischer om tillfället finns uppsatta på olika strategiska platser i Terjärv. Nu gäller det att komma med goda idéer. Den som ännu inte börjat tillverka något har ännu god tid på sig.

 LOFFE

Senast uppdaterad 2005-04-29 13:39
 
 
Top! Top!