www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Sätts julens budskap snart på undantag ?
Skrivet av Elof Granholm   
2008-11-09 09:43

 



Sätts julens budskap

snart på undantag ?


Det är svårt att förstå att det finns företag och privatpersoner i USA som önskar att förbjuda "Merry Christmas!" och ersätta det med "Holiday Greetings!" eftersom de säger att de inte vill kränka eller såra någon med en annan religion - eller någon utan religion. Alltså tolerans till döds. För att inte såra någon ger man avkall på den egna traditionen. Kristna i USA kan nu ta ställning i samhället där, och inte enbart betyga att julen är en vinterhögtid, utan en "helig helg" när vi firar Frälsarens födelsedag. Man kan göra detta genom att på ett vänligt, synligt  och effektivt sätt bära bröstknappen med texten "It`s OK to say Merry Christmas".

Detta kallas för "Project Merry Christmas".

Tidigare hade man kampanjer som "Keep Christ  in Christmas". Vi har tur i Finland eftersom vi använder enbart "God Jul!" eller "Fridfull Jul!". Men julens budskap kommer nog att tyna bort och bytas ut mot toleransens budskap.



Hur länge till får jakobstadsborna hänga upp "Tro, Hopp och Kärlek" på Storgatan i stan? Kyrkklockans klang har redan tonats ned på flera håll.



 


Senast uppdaterad 2008-11-09 12:20
 
 
Top! Top!