www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Vad gör man inte för pengar?!
Skrivet av Elof Granholm   
2012-04-20 10:30Vad gör man inte för pengar?!
Korset försvann ur Real Madrids logo


Den spanska fotbollsklubben Real Madrid har tagit bort korset i sin logo. Varför?

Ett inkomstbringande miljardkontrakt med Förenade Arabemiraten, om att bygga en s.k. temapark där klubbens varor ska säljas, kom lägligt rent ekonomiskt. Byggnadsverket stiger medan korset faller. "Projekt Real Madrid Resort Island" ska bli en semesterort på ön Ras al-Khaimah och komplexet beräknas stå klart i början av 2015. För att kunna genomföra det så smidigt som möjligt har den spanska toppklubben, med miljoner anhängare över hela världen, tagit bort korset från sin logo. Trots kritik från anhängarna (katoliker som gillar korset), vill de inte stöta sig med finansiärerna som föredrar halvmånen.

Men missnöjet med Real Madrids beslut överskuggar allt. Detta kallas för "knäfall inför islam", "krypande sharia" och "korset till salu". Vissa kritiker menar, att för rätt pris är Real Madrid beredd att sätta halvmånen på kronan istället för det nuvarande korset. Eller rättare sagt det dåvarande korset. Tyvärr har Real Madrids största konkurrent i La Liga, Barcelona, även slopat sitt kors på de klubbtröjor som säljs i Mellanöstern. Sponsorn finns i Qatar.

Sedan får man fråga sig om Real Madrid och Barcelona har rätt att ändra på dessa gamla regalier, som det säkert är fråga om, och som de har fått rätt att använda i sina logon.

Vilken prislapp finns på korstecknen som spelarna ännu gör?

Elof Granholm 
 
Top! Top!