www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
ARS-Terjärv toiminut 15 vuotta
Skrivet av Leena Nygård   
2007-04-08 12:24
K u v a

Ars-Terjärvin näyttely on sijoitettu Kruunupyyn kunnan-
talon aulaan. Kuvassa Marianne Lehmus, taustalla
lähimpänä Sirkka Timgrenin akvarelli.
Kuva: Päivi Karjalainen


Ars-Terjärv toiminut 15 vuotta
Taidokasta Teerijärveltä

Leena Nygård

KRUUNUPYY (KP)


Teerijärvellä on monia aktiivisia ja taitavia kuvataiteen harrastajia. Se käy ilmi näyttelystä, jonka Ars-Terjärv on pystyttänyt 15-vuotisen toimintansa kunniaksi Kruunupyyn kunnan- talolle.

– Meillä on ollut onni saada monia hyviä ja innostavia opettajia, Ars-Teerijärven puheenjohtaja Marianne Lehmus kuittaa kehut vaatimattomasti.

Yhdistyksen alkuvuosina harrastajat saivat opastusta Ingmar Nymanilta ja Leena Salmelalta. Silloin useimmat vielä tekivät öljyvärimaalauksia.

– Halusimme kuitenkin vaihtelua tärpätin tuoksulle. Saimme opettajiksi Esa Tiaisen. Moni joutui silloin huomaamaan, etteihän akvarellimaalaus helppoa ollutkaan – öljyvärityötä voi hioa ja korjailla mielin määrin, mutta akvarellin on onnistuttava kerralla! Paljon töitä lensi varsinkin alkuvaiheessa paperikoriin.

Opettajina ovat toimineet myös Elizabeth Tyler, Göran Hammarström, Eila Olli-Kultti, Olavi Tiala ja Leonid Lopatin, joka käy tänäkin syksynä pitämässä Teerijärven "sunnuntai- maalareile" kaksi viikonloppukurssia, samoin myös ensi keväänä. Kurssit pidetään Kruunupyyn kansalaisopiston helmassa, ja maalaamaan kokoonnutaan Teerijärven koululle.

– Lähitulevaisuudessa yritämme saada opettajaksi Fritz Jakobssonin, Lehmus paljastaa.

Kun yhdistyksen varat ovat rajalliset, jäsenet kustantavat joskus itsekin kursseja. Jäseniä on myös osallistunut Kokkolan Kuvataideyhdistyksen kuvataideleireille.

Yhdistykseen kuuluu 20 jäsentä, joista aktiivisesti maalaa 12. Näyttelyyn on otettu töitä kymmeneltä ja saatu kokoon peräti 87 työtä.

– Kaikilta, jotka tarjosivat töitään, niitä myös otettiin.

Näyttelyn väljästi yhdistävänä teemana on ollut kuvataideyhdistyksen 15 vuotta. Useimmat ovat kuitenkin tuoneet esille tuoreimpia töitään. Akvarelli on vallitseva laji, ja siinä monet ovat edenneet pitkälle. Joukossa on myös öljy- ja akryylitöitä sekä pastellia. Grafiikka puuttuu toistaiseksi kokonaan, mutta sitäkin aiotaan opiskella.

Aihepiiri on, kuten usein harrastajanäyttelyissä, kapea: sinänsä viehättäviä luontokuvia, maisemia, kukkia, asetelmia, henkilökuvia.

Suuren kuvajoukon ripustaminen kunnantalon kapeaan, pitkänomaiseen tilaan ei ole ollut helppo tehtävä. Kunnantalossa kuitenkin mahdollisimman moni pääsee niitä katselemaan, eikä Teerijärvellä tätä nykyä edes olisi sopivia näyttelytiloja.

Näytteilleasettajat ovat pitkän linjan tekijät Anna Ahlsved ja Sanni Sandström, "puu- tauluistaan" tunnettu Sixten Ahlsved, tuottelias ja ilmaisuvoimainen akvarellisti Marianne Lehmus, teerijärveläistynyt kreikkalainen Kostas Tokos, pelkistetyn ilmaisun akvarellisti Sirkka Timgren, herkkiä kukka-asetelmia maalaavat Helen Timgren ja Ann-Maj Bexar, nuori Magnus Nygård henkilökuvineen ja Marianne Fäldén-Nylund sinisävyisine enkeleineen.

Senast uppdaterad 2007-05-01 18:58
 
 
Top! Top!