www.mamboteam.com
loffe.net
 
 
Terjärv tv samlade 16 000 mark....
Skrivet av Yrsa Slotte   
2006-04-07 19:40

Terjärv tv samlade 16 000 mark till lineäraccelerator!

 

16.000 mark tog Terjärv TV in åt Vasa läns cancerförening vid en kampanj i torsdagskvällens lokala tv-sändning över kyrkbyn i Terjärv. Terjärv TV:s insamling är ett svar på cancerföreningens upprop för en lineäraccelerator till centralsjukhu­set i Vasa. Lineäracceleratorn an­vänds vid behandling av cancersju­ka. Acceleratorn med bunker och tilläggsutrustning kostar cirka 10 miljoner mark.

16.000 mark från Terjärv kyrkby är inte fy skam och skulle alla kyrk­byar vara lika generösa skulle det inte dröja länge förrän centralsjuk­huset hade sin apparatur. Terjärv TV ses i 280 hushåll eller hos alla de som är anslutna till centalantennen i Terjärv kyrkby. Nu ställde för all del inte varje hushåll upp, program­ledare Elof Granholm uppger att man totalt fick 190 bidrag på sum­mor mellan 50 och 100 mark.

-Bland bidragsgivarna finns också utflyttade Terjärvbor i Holmsund, Tenala, Uleåborg och andra orter som visste om kampanjen och un­der sändningens gång ringde in sina bidrag till TV-studion och samtidigt passade på att hälsa till bekanta och anhöriga hemmavid.

Elof Granholm räknar med att det de närmaste dagarna kommer att flyta in ytterligare medel på de insamlingslistor som cirkulerar. Åt­minstone på Elofs arbetsplats på sparbanken finns en lista.

-Men kampanjen är ingalunda slut för Terjärv TV:s del, säger Elot Granholm.

-När vi nu fått fart på kampanjen och saken blivit känd kommer vi att fortsätta insamlingen ännu vid nästa tv-sändning.

Vilken kväll det blir vet inte Elof ännu men det närmaste veckan blir det nog av.

Programledaren hoppas att före­tagen i Terjärv skall ge extra fart åt insamlingen och göra som Rani-Plast gjort, bidra till insamlingen med en viss summa per anställd. Rani-Plast gav tio mark och med de 212 Rani-anställda blir det 2120 mark från det företaget.

En annan insamlingstrumf man har i bakfickan är en direktsänd tv-auktion på antikviteter. Skullbac­kas har skänkt några föremål som bortauktioneras nästa kampanj­kväll och där räknar man med att få in en nätt liten summa till cancerfö­reningens insamling. Terjärv-TV förmedlar också utmaningar, gärna från rökare som redan under tors­dagskvällens sändning gjorde tre­vande försök med utmaningar på priset för en tobakslimpa.

-Själv tycker jag att cancerföre­ningens insamling måste ses som en kampanj där alla utmanar alla; säger Elof Granholm.

Vasa läns cancerförening insam­ling började den första april i år och pågår till den sista mars nästa år. 1984 borde Vasa centralsjukhus ha sin lineäraccelerator.

 

YRSA SLOTTE

Vasabladet 21.08.1982

Senast uppdaterad 2006-04-07 19:40
 
 
Top! Top!